Hlavní obsah

Evropský dům připravil seminář o zavedení eura v ČR

Novinky, Ivana Kvasnicová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přijmout či nepřijmout? Přesně tak může znít otázka týkající se perspektivy zavedení eura v ČR. Odpovědět se na ni se pokusí seminář věnovaný praktickým dopadům členství ČR v EU, který se uskuteční dnes v Praze.

Článek

Každý z nás již určitě nejednou navštívil cizí zemi a musel zde měnit naši měnu. Nejde ovšem zdaleka jen o toto - přijetí eura má širší význam. Kupříkladu v oblasti obchodování kurs rozhoduje o tom, jak draze či levně budeme dovezené výrobky u nás nakupovat, jak dobře či méně výhodně budeme výrobky vyvážet.

Na podobná témata se zaměří odborníci na semináři s názvem Už nechci chodit do směnárny..., jehož tématem bude právě přijetí společné měny eura v ČR. Vystoupí Vladimír Bartovic, expert Institutu pro evropskou politiku Europeum, a Jan Bureš, hlavní ekonom Poštovní spořitelny.  

Seminář se koná ve středu 20. října od 17 do 19 hodin v Evropském domě, Jungmannova 24, Praha 1. Organizátorem je Institut pro evropskou politiku Europeum.

Reklama

Výběr článků

Načítám