Hlavní obsah

Eva Damborská fascinuje vláknem v Industrial Gallery v Ostravě

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V úterý 5. srpna v 18 hodin zahájila kurátorka Hana Mikulenková výstavu ostravské umělkyně Evy Damborské nazvanou Vláknem.

Foto: Josef Zajíc

INDUSTRIAL Gallery, Ostrava 5.8.2014: Eva Damborská - Vláknem: Melodie

Článek

Eva Damborská ve výstavních prostorách Industreial Gallery v Ostravě využila černé a bílé barvy prokomponované umělohmotným průsvitným podkladem, který svým leskem podtrhuje tyto dvě základní barvy života.

Eva Damborská a spojení s vláknem opravdu funguje, její fascinace materiálem - lnem - dává divákům možnost nahlížet na tento materiál zcela jiným způsobem. Povyšuje ho na koncept, tvoří objekty, které vynikají svou lehkostí a ženskostí. Delikátní jemnost žije v jejím díle svou vlastní identitou.

„Na výstavě v INDUSTRIAL Gallery se autorka zaměřila na kontrastní spojení nesourodých materiálů a tím je nadšení z lesku plastu a jeho průhlednosti a len, který v propůjčení do vizuální tvorby dokáže působit na smysly, kterými vnímáme tvar díla. Vzniká tak velmi promyšlená spolupráce těchto materiálů, kterou umocňuje také kompoziční umístění v prostoru,” uvedla při vernisáži Hana Mikulenková, kurátorka výstavy.

Výstava EVA DAMBORSKÁ - VLÁKNEM bude v INDUSTRIAL Gallery k vidění do 5. září.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám