Hlavní obsah

Eurobabička již od roku 2006 pořádá soutěžní akce pro seniory

Novinky, Vladimír Tauchman

Většina z nás po odchodu do důchodu prožila zvláštní pocity jakési prázdnoty a osamělosti, související s odchodem ze zaměstnání. Vzdát se své milované a společensky ceněné práce není snadné...

Foto: Vladimír Tauchman

Manažerka projektu EB Vladimíra Tauchmanová

Článek

Již 12 let existuje nadnárodní soutěž Eurobabička. Ze skromných začátků se podařilo vytvořit prestižní, oficiální soutěž pro dámy v nejlepších letech.

Eurobabičce se podařilo zaplnit prázdné místo a probudit touhu po změně. Zatoužíme se opět hezky obléci, učesat a upravit se, touhu uhájit si prostor pro sebe, chuť poznat se s jinými aktivními a veselými babičkami, které si i ve svém věku dokáží vychutnat život. Ale přitom nesmíme zapomínat, že zvláště lidé se zdravotním postižením to mají vše těžší, a proto potřebují více pomoci a porozumění.

Protože se blíží čas Vánoc, čas klidu a pohody, lidé by na sebe měli být milejší, ohleduplnější, tak Eurobabička z. s. chtěla udělat radost. Navštívili jsme spolek zdravotně znevýhodněných občanů, jehož předsedkyní je Angelika Rafaeli, a to již sedmým rokem.

Spolek má přesný název Sante Jaroměř, spolek zdravotně znevýhodněných občanů a jejich přátel. Spolek čítá 120 členů a dalšími členy jsou i lidé z východních, západních i severních Čech. Pořádají v průměru patnáct akcí do roka. Z toho již čtvrtý ročník týdenního ozdravného pobytu v Jánských Lázních - Sola Fide, kde učí pozitivnímu myšlení.

Snaží se lidem ukázat, že život ve stáří nekončí, nýbrž začíná. Přeje si, aby lidé u nich našli přátelé, aby poznali nějaké zážitky, mohli se od srdce zasmát a zvednout se z pohodlných křesel domova a věnovat se nějaké aktivitě.

Angelika Rafaeli připravila pro členy spolku soutěž o třech disciplínách. Kdo jen trochu mohl, tak soutěžil. Přidaly se i anekdoty, a tak nechyběla ani legrace. Vázali uzlíky, rybářským náčiním se lovil speciální předmět a také se tančilo.

Užili jsme všichni krásný večer naplněný dobrým pocitem s přátelské a povzbudivé atmosféry. Vítězkou se stala Monika Bílková z Liberce, která si odnesla krásnou cenu, relaxační pobyt v Lázních Velichovky, kterou osobně věnovala i předala za Eurobabička z. s. manažerka projektu Vlaďka Tauchmanová.

Reklama

Výběr článků

Načítám