Hlavní obsah

Erika Bezdíčková hostem ve Vile Löw-Beer v Brně

Novinky, Petra Svobodová

V pátek 27. ledna od 19 hodin hostí brněnská vila Löw-Beer Eriku Bezdíčkovou, která přežila hrůzy nacistických koncentračních táborů i represe komunistického režimu.

Foto: Židovské muzeum v Praze

Erika Bezdíčková

Článek

V pořadí již osmým Hostem ve vile bude v pátek, kdy si připomínáme Mezinárodní den památky obětí holocaustu, paní Erika Bezdíčková.

Jako třináctiletá dívka byla se svou rodinou odsunuta do Osvětimi, kde zahynuli oba její rodiče a většina příbuzných. Přestála válku i poválečné ústrky komunistického režimu. Dlouhá léta se nemohla k vyprávění o minulosti odhodlat, ale nyní se dělí o svůj životní příběh nejen s posluchači na besedách, ale její vzpomínky jsou zaznamenány i v dokumentu Sedm světel režisérky Olgy Sommerové nebo cyklu České televize Neznámí hrdinové.

Osobní vzpomínky této statečné dámy doplní zdramatizované ukázky z její autobiografické knihy Moje dlouhé mlčení, které přednese brněnská herečka Kateřina Rakovčíková. Pro umocnění zážitku z vyprávění bude na scéně přítomna i loutka holčičky Míny.

Akce je připravena ve spolupráci s brněnskou pobočkou Židovského muzea v Praze. Host ve vile se uskuteční v pátek 27. ledna od 19 hodin ve schodišťové hale. Vstupné činí 90 Kč. Prohlídka vily s expozicí není součástí akce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám