Hlavní obsah

Erik Šille po dvou letech opět vystavuje v Ostravě

Novinky, Josef Zajíc

Úspěšný slovenský malíř Erik Šille v roce 2012 zahajoval činnost dnes už v Ostravě známé INDUSTRIAL Gallery výstavou Z času na čas, z břehu na břeh. Letos 20. května se uskutečnila vernisáž jeho výstavy s názvem Pieta z cukrové vaty, na které prezentuje svou nejnovější tvorbu.

Foto: Josef Zajíc

INDUSTRAL Gallery Ostrava 20.5.2014: Erik Šille: Plavba Dunajov,2014.

Článek

Vernisáž výstavy zahájila v INDUSTRIAL Gallery v Ostravě v Zahradní ulici 10 kurátorka Mgr. Art. Hana Mikulenková.

Tvorba Erika Šilleho (1978) funguje a spojuje se s představou akrylové malby na velkoformátových plátnech, které diváci v galerii uvidí, avšak setkají se i s komornějším přístupem a malým formátem - technikou akvarelu i s diorámy.

Erik Šille si tvoří svůj vlastní svět díky nezkrotné fantazii a talentu, aby vytvořil symbolický systém, ve kterém má svůj osobní prostor, může přemýšlet o současnosti a pak tuto zkušenost komentuje prostřednictvím obrazu.

„Erik Šille sahá po barevné paletě, evokující pozlátkový reklamní svět, cukrovatová škála barev navazuje v divadelní slast a rozkoš z pozorování děl. Tuto barvu v poslední době jemně opouští a nebojí se i temnoty, jako reakce svých otázek o smrti, které podává úsměvně a záměrně banálně,” řekla při vernisáži Hana Mikulenková

„Barvy autor nanáší plošně, jako by chyběl bezprostřední kontakt autorovy ruky, jakoby malbu prováděl dokonalý stroj. Tyto čisté plochy doplňuje velmi precizní jemnou štětcovou kresbou. Do kontrastu a zároveň k hledání určité harmonie malby staví uvolněnost a promýšlenou náhodu. Plochy skvrn, stékance a gestické tahy evokují vzrušení a zásah do tak dokonalé malby,” dodala kurátorka.

Zájemci se budou moci s autorem výstavy Erikem Šillem setkat v průběhu Ostravské muzejní noci 7. června, kdy v INDUSTRIAL gallery provede návštěvníky svým dílem v komentované prohlídce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám