Hlavní obsah

Ekonomická fakulta VŠB – TU Ostrava získala prestižní uznání od CFA Institute

Novinky, Libuše Miarková

Ekonomická fakulta Vysoké školy báňské – Technické univerzity v Ostravě se zapojila do mezinárodního projektu University Recognition Program organizace CFA Institute.

Foto: archiv katedry financí EKF VŠB-TUO

O podmínky získání titulu CFA se zajímají čeští i zahraniční studenti Ekonomické fakulty VŠB-TU Ostrava, kteří se vzdělávají v oboru Finance.

Článek

Jako čtvrtá vysoká škola v České republice získala certifikát této globální asociace investičních odborníků z celého světa. Úspěch Ekonomické fakulty v Ostravě potěšil zejména posluchače navazujícího magisterského studia v oboru Finance. Moc dobře vědí, že CFA Institute má ve světě prestižní zvuk. Aktivně prosazuje etické chování na finančních trzích a usiluje o vytvoření prostředí, v němž zájmy investorů stojí na prvním místě.

Aby mohl být magisterský obor Finance zařazen do mezinárodního projektu University Recognition Program, musí se osnovy tohoto oboru minimálně ze 70 procent překrývat s tématy osnov programu CFA. Tato podmínka byla na Ekonomické fakultě v Ostravě splněna. Fakulta může zároveň třem vybraným studentům udělit stipendium na zkoušky CFA.

„Titul CFA (certifikovaný finanční analytik) je považován za "zlatý standard ve světě financí".  K jeho získání musí kandidáti složit tři šestihodinové zkoušky. Osnovy zahrnují především analýzu účetních výkazů, podnikové finance, ekonomii, analýzy akcií a dluhopisů, řízení portfolia, finanční plánování aj.,“ uvedl Tomáš Hrbáček, zástupce CFA Society Czech Republic.

Dalšími podmínkami jsou čtyři roky praxe na finančním trhu a alespoň bakalářský titul. Program je založen na samostudiu a většina kandidátů se vzdělává při práci. V průměru to absolventům trvá čtyři roky.

„Řada budoucích ekonomů má o získání tohoto světově uznávaného titulu zájem. Na naší fakultě rovněž působí zahraniční studenti, například z Číny. I oni se těší na přednášku zástupců CFA Society Czech Republic, na níž získají podrobné informace o projektu, který jim může výrazně pomoci v jejich budoucí pracovní kariéře,“ uvedla Kateřina Kořená z katedry financí Ekonomické fakulty VŠB-TU Ostrava.

Reklama

Výběr článků

Načítám