Hlavní obsah

Dvojkoncert legendy a mladého talentu nabídlo Divadlo Fráni Šrámka

Novinky, Petr Hejna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvě Jany se svými kapelami vystoupily ve čtvrtek 16. února v píseckém divadle. Jedna nabídla klidnou plošnou muziku, druhá nešetřila svým typickým temperamentem a humorem.

Foto: Václav Turek

Jana Koubková

Článek

Večer zahájil blok Jany Loty, krušnohorské rodačky, která v první polovině svého setu seznámila s posledním albem Do světla, které je součástí jejího projektu Rudohoří. Následoval návrat k předchozímu titulu Děvčátko, kde se zaslouženého potlesku dostalo po sóle kytaristovi Jakubovi Lenzovi, který spolu s hráčem na klávesové nástroje Janem Alešem a bubeníkem Michaelem Noskem tvořili spolu s již léta respektovaným baskytaristou Janem Jakubcem kvalitní band pro přednes působivého hudebního materiálu, jehož nezbytnou součástí byla i textová složka.

Po krátké technické přestávce, kdy došlo k  výměně aparatury a nástrojů na pódiu a bleskovému nazvučení – kterou posluchači hojně využili k malému posilnění kávou i jinými moky, nastoupila již nezaměnitelná veteránka jazzové muziky Jana Koubková.

Této dámě - kromě zpěvačky též skladatelce, textařce, spisovatelce a hudební organizátorce, sekundoval ostřílený excelentní hráč na elektrofonické varhany Ondřej Kabrna, kytarista Roman Hampacher (občasný zpěvák a autor části repertoáru), a u bicích zasedl Jan Červinka.

I tato stálice naší hudební scény sáhla po skladbách ze svého posledního alba A tak si jdu... Nechyběly časté odskoky k blues, Hampacher střídal akustickou a elektrickou kytaru, zpěvačce by nikdo pro její energii nehádal skutečný věk.

Koncert pořádalo CKMěstaPísku, akce by jistě snesla větší návštěvnost, než která byla realitou.

Reklama

Výběr článků

Načítám