Hlavní obsah

Dvě ceny putují do Blanska

Novinky, Jiří Smutný

Druhý ročník soutěže Jižní Morava čte byl slavnostně zakončen vyhlášením výsledků v několika etapách v Divadle Polárka a na Hvězdárně a planetáriu v Brně. Knihovny nominovaly svoje vítěze v literární, literárně-výtvarné a výtvarné soutěži na téma Příběhy mého kraje. Zúčastnilo se celkem 5575 dětí.

Foto: MZK Brno

Z vyhlašování vítězů na hvězdárně

Článek

Výhercem literárně-výtvarné kategorie od 4 do 7 let se stal Petr Šeďa se svým dílem Hejkal, zástupce Obecní knihovny Voděrady. Druhé místo získala Markéta Kalinová: Rodinný výlet do Lednice (Městská knihovna Blansko) a třetí Kateřina Prudíková: Rajhradské labutě (MK Rajhrad).

V kategorii literárně-výtvarné kolektivy od 8 do 15 let byli nejlepší Štěpán a Tereza Tichých: Honza na hrad aneb Honzova cesta (MK Boskovice). Za nimi skončily Eliška Kalová, Anna Bui a Marie Prudká s Pověstí o Kateřinské jeskyni (MK Blansko). Třetí místo vybojovaly Klára Machačová, Anna Vašíčková, Jana Balabánová, Monika Šobová a Lenka Šlanhofová, které vytvořily dílo Nový hrad u Olomučan (OK Olomučany).

V literární kategorii od 8 do 10 let zvítězila Daniela Konečková s Pohádkou o Moravě (OK Rohatec), 2. cenu získala Valerie Janečková za Zakletou knihovnici (MK Letovice) a 3. Lada Turečková, autorka Dračice Rény (MK Ivančice).

Literární kategorie 11 až 15 let přinesla tyto výsledky: 1. Nela Bartoníčková: Jak vznikla Ostrá horka (Knihovna Jiřího Mahena Brno, pobočka Brno-Soběšice), 2. Lucie Strmisková: I věc má svůj příběh (OK Mokrá-Horákov) a 3. místa byla udělena hned dvě. Získala je Patricie Šperková: Pověst o Macoše (MK Blansko) a Anna Walsbergerová: Proč díky bylině existuje srpek (MK Kuřim.)

Reklama

Výběr článků

Načítám