Hlavní obsah

Dva šlapou a jeden řídí aneb Za památkami Krnova na originálních čtyřkolech

Novinky, Alois Miarka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Návštěvníci Krnova mají originální příležitost poznat město s bohatými historickými i kulturními památkami prostřednictvím nevšední rekreační projížďky na čtyřkolech.

Foto: Foto: autor

Na projížďce Krnovem.

Článek

Tato sympatická vozítka jezdí po městských cyklotrasách již třetím rokem. Do České republiky je přivezl a začal zájemcům půjčovat Oldřich Mičan, kterého tento originální dopravní prostředek zaujal při pobytu v jednom maďarském lázeňském letovisku.

„V Krnově máme ideální podmínky pro cykloturistiku, je zde bohatá síť dobře strukturovaných vnitřních stezek o celkové délce 36 km s návazností na meziměstské cyklotrasy do Opavy a Města Albrechtice,“ uvedl Oldřich Mičan.

Pro hosty vypracoval prospekty na půlhodinové, dvou i tříhodinové projížďky po samotném Krnově. Kromě toho se někteří rekreanti na čtyřkole vydají na celodenní výlet například do 25 km vzdálené Opavy. Přitom se po cestě zastaví na oběd, chytnou si pstruha v Petrově rybníku apod.

Čtyřkola jsou nenáročná na obsluhu, dva jezdci šlapou, z nichž jeden řídí, ovládá volant a brzdy. Do Krnova se přicházejí povozit také senioři a tělesně postižení lidé. „Měli jsme tu pána na invalidním vozíku, tři desítky let je na něm upoután. Se svou rodinou se projel v našem vozítku a byl to pro něj životní zážitek,“ zavzpomínal Oldřich Mičan.

„Mám přání, aby půjčovna fungovala i v dalších městech, lázeňských letoviscích a parcích. Jako je tomu například ve španělské Seville, kde mají k dispozici 50 čtyřkol a třikrát týdně pořádají pro seniory v rámci jejich pohybové aktivity půlhodinové pravidelné projížďky po městském parku. Kromě toho jsem při evropském průzkumu zjistil, že čtyřkola hodně využívají i hoteloví hosté. A tak jsme zavedli půjčovnu v Belarii v Hradci nad Moravicí, kde se zákazníci rádi projíždějí po zámeckém parku,“ dodal Oldřich Mičan, majitel půjčovny kol.

Více informací na www.fun-line.cz nebo na telefonu 774 420 244.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám