Hlavní obsah

Dům kultury v Kroměříži uvede klasickou pohádku K. J. Erbena Obušku z pytle ven

Novinky, Robert Rohál

Nejen pro dětské publikum je určeno představení plné písniček a komických situací Obušku z pytle ven, které proběhne v neděli 22. března v Domě kultury v Kroměříži. Výpravnou muzikálovou adaptaci známé filmové pohádky s Ladislavem Peškem předvedou herci Divadelní společnosti Julie Jurištové.

Foto: archiv DSJJ

Protagonisté pohádky Obušku z pytle ven.

Článek

Co svět světem stojí, někteří lidé touží jen po bezpracném životě, bohatství a moci. Napravit všechny špatnosti je velká práce i pro kouzelné bytosti. Je proto moudré být rozvážní a opatrní.

Když chudý švec Matěj dostane zázračný ubrousek a beránka snášejícího zlaťáky, v krčmě už na něj čeká vykutálená dvojice hostinských, která ho nestydatě okrade. Tentokrát ji však stihne zasloužený výprask. Teprve, když je po starostech, mohou si všichni oddechnout.

V dramatizaci a režii Dany Pražákové se na scéně objeví Jiří Krejčí / Radovan Snítil, Julie Jurištová, Hana Tunová, Milan Duchek, Jiří Hána / Daniel Koťan / Kryštof Maliňák a další herci Divadelní společnosti Julie Jurištové.

Zatímco autorem hudby je Radim Linhart, mezi dalšími tvůrci této inscenace jsou Tereza Helšusová (kostýmy), Jan Fanta (scéna), Helena Brousková (choreografie), Milena Soukupová (hudební režie) a Vladimír Lízec (zvuk).

Divadelní představení Obušku, které proběhne v Divadelním sálu Domu kultury v Kroměříži a jež trvá 65 minut, začne v 15 hodin.

Předprodej vstupenek na pokladnách Domu kulturu v Kroměříži a online.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám