Hlavní obsah

Dům kultury v Kroměříži chystá na příští rok plejádu koncertů i divadel, ale také zajímavých výstav

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco do konce letošního roku bude ve foyer Domu kultury v Kroměříži ještě k vidění velká výstava kroměřížského fotografa Miroslava Pláňavy, neméně zajímavých výstav a prezentací nabídne tento prostor i v příštím roce.

Foto: Robert Rohál

Foyer Domu kultury v Kroměříži.

Článek

Už v únoru a březnu proběhne ve foyeru výstava nazvaná Doma, která přinese černobílé „valašské“ fotografie Josefa Vrážela a Vladimíra Skýpaly z Valašského Meziříčí.

„Jde o výstavu fotografií života na Valašsku - pod názvem Doma. Je to část dokumentárního cyklu, na kterém pracujeme přibližně pět let. Nadále v tom chceme pokračovat tak, aby časem z toho mohla vzniknout i tištěná kniha. Nevyhledáváme po pasekách zbytky 19. století, ani neživíme dojem, že se u nás pase v krojích, jak bývá často vidět na valašských fotografiích, nejčastěji pořízených na národopisných slavnostech. Jde nám o zobrazení současného Valašska, tím nejpoctivějším způsobem, jakého jsme schopni,“ charakterizuje soubor Josef Vrážel.

Potom bude foyer kroměřížského kulturního stánku vyzdobeno díly výtvarnice a grafičky Markéty Evjákové, rodačky ze Vsetína.

Celý březen bude ve foyer a pravě klubovně prezentována tvorba Sdružení přátel výtvarného umění KM, které oslaví 21 let trvání. A v květnu a červnu bude foyer Domu kultury v Kroměříži patřit keramickým obrazům Věry Tatarkovičové, rodačky z Olomouce.

Během července a srpna budou ve foyer vystaveny Filmové plakáty – 60. léta, které zapůjčí známý sběratel Vítězslav Tichý z Bystřice pod Hostýnem. V září pak proběhne společná výstava malířky Anny Szatmariové a fotografa Kostase Christidise ze Šumperku.

V říjnu pak budou vystavovat členové Foto klubu DK Kroměříž na již tradiční přehlídce Fotobraní, která bude už 26. v pořadí.

Poslední měsíce listopad a prosinec 2020 jsou zatím otevřené, ale už brzy bude jasné, kdo bude v tyto měsíce v Domě kultury v Kroměříži vystavovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám