Hlavní obsah

Dům dětí a mládeže v Habartově uspořádal pro mladší děti maškarní rej

Novinky, Aleš Plevka

V pátek 17. února patřil na dvě hodiny sál v Městském kulturním středisku v Habartově především malým dětem do deseti let. Pro ně byla pracovníky a dobrovolníky z DDM včele s ředitelkou Janou Chalupskou připravena porce skvělé zábavy a možnost se před nadcházejícím víkendem pořádně vyřádit.

Foto: Aleš Plevka

Ředitelka DDM Habartov Jana Chalupská zahajuje dětský maškarní ples.

Článek

Nevlídné aktuální počasí zábavě takříkajíc pod střechou přímo nahrávalo, ale snad i doznívající chřipková epidemie se podepsala na tom, že rekordní účasti z minulých let zůstaly nepřekonány. Přesto však na padesát maskovaných dětí a zástupci dospělého doprovodu vytvořili v sále bezvadnou atmosféru. Za symbolické desetikorunové vstupné dostaly děti prostor, kde se mohly v páteční podvečer pěkně odvázat.

V průběhu programu na ně čekala spousta písniček, tancování, několik soutěží a bezpočet sladkých odměn. Krátce po šestnácté hodině byl sál již pěkně zaplněn a v rytmu pouštěných skladeb se na parketu vlnili karatisté, princezny, zdravotní sestřičky, čarodějnice, zvířátka, andílci, akční hrdinové a také pračlověk, který organizátorům padl nejvíce do oka a kterého posléze ocenili čokoládou coby nejpovedenější masku.

Celý odpolední program měl pěkný spád. Organizátoři pro letošek vsadili opět na model, kdy se přichystané soutěže odehrávaly v samotném centru dění. V několika kolech vždy proti sobě soutěžili mezi sebou kluci a poté dívky přibližně stejného věku a vzrůstu. Jednalo se kupříkladu o tradiční a stále oblíbenou židličkovanou, přenášení plastových víček či přesouvání na arších papíru. Každý ze soutěžících obdržel malou sladkost a ti dva nejúspěšnější z každého kola si odnášeli velké lízátko.

Soutěže byly proloženy třemi tanečky, o které se v roli instruktorky postarala v rozkošném kostýmu tyrkysového jednorožce Hanka Králová, která v DDM vede několik tanečních kroužků. Do nácviku a vzápětí i provedení těchto tanečků se pokaždé zapojila drtivá většina dětí a bylo skvělé, jak i ti nejmenší se se zaujetím a nadšením a pro ně ještě navíc s typickou a úsměvnou dětskou neohrabaností snažili zvládnout všechny Hankou předváděné pohyby. Asi nejlépe ze všech se vyvedl tanec, jenž měl jako jednu z hlavních frází repliku "já jsem taky popelář". U všech však bylo patrné, že se děcka prostě skvěle baví.

Našel se samozřejmě i prostor pro volnou zábavu a takové to neorganizované tancování a dovádění. Okolo půl šesté se pak sál ještě více rozehrál barvami, když zpoza baru bylo do éteru vypuštěno na sto padesát nafukovacích balonků, o něž se tradičně strhla řádná mela. Dostalo se však určitě na každého, i když některé vzaly vinou tlačenice hned na začátku za své.

Sychravý páteční podvečer tak habartovské děti prožily díky maškarnímu reji s DDM v suchu a teple. Navíc se pobavily a pořádně protáhly svá těla a v neposlední řadě získaly i nějakou tu malou sladkou odměnu. Všem organizátorům je tedy na místě poděkovat za tuto vítanou příležitost a popřát jim minimálně stejnou účast i na dalších připravovaných akcích pro děti a mládež v našem městě.

Reklama

Výběr článků

Načítám