Hlavní obsah

Dům dětí a mládeže v Habartově uspořádal čarodějnický rej pro nejmenší

Novinky, Aleš Plevka

Za krásného slunečného počasí v pátek 27. dubna od půl čtvrté uspořádaly zaměstnankyně habartovského DDM Jana Chalupská a Iva Dobošová ve spolupráci s několika nepostradatelnými dobrovolníky téměř dvouhodinové zábavné odpoledne pro děti školkou povinné a ty mladšího školního věku.

Foto: Aleš Plevka

Míchání čarodějného lektvaru

Článek

Do areálu zahrady a dětského hřiště Sluníčko, které bezprostředně navazuje na budovu DDM, si během pátečního odpoledne našlo cestu na sto dětí se svým doprovodem. Dorazily proto, aby si pořádně zasoutěžily a odnesly si domů nějaký ten pamlsek. Akce se díky tématu a termínu stala i jakýmsi "předskokanem" městského stavění májky a pálení čarodějnic, které je určeno pro přece jen poněkud odrostlejší děti a které se odehraje, jak jinak, v pondělí 30. dubna.

V zahradě na dítka čekala desítka stanovišť, kde bylo žádoucí plnit jednoduché úkoly, jejichž zvládnutí bylo bezprostředně po absolvování po zásluze odměněno. Tentokráte děti nebyly vybaveny hracími kartami, do nichž by se vše zaznamenávalo, a tak cukrovinky získávaly hned po splnění úkolů. Jejich kapsy a pusy se tak de facto záhy začaly plnit sladkými dobrotami.

Na děti čekal kupříkladu let na koštěti, hod na pavučinu, průlez tunelem či třídění a přebírání pavouků. Na všech deseti stanovištích bylo neustále živo, ale díky vhodnému výběru úkolů a poučeným dobrovolníkům vše náležitě odsýpalo.

Do areálu zahrady během devadesáti minut neustále přicházeli noví a noví soutěžící, z nichž někteří byli i oděni do náležitých kostýmů. 

Všichni přítomní si užívali skvělé zábavy a pořádné porce pátečního sluníčka. Pracovnice DDM pak využily větší koncentraci lidí také k propagaci zbrusu nové akce, která se uskuteční 25. května a ponese název Habartovská spartakiáda.

Krátce po sedmnácté hodině se prostor zahrady pozvolna vylidnil, v krabicích zůstaly na dně poslední sladkosti a parta nadšenců a dobrovolníků se mohla pustit do úklidu všech rekvizit. Jejich přičiněním se tento podvečer zabavilo na sto habartovských dětí, a to se cení. Všem organizátorům se proto sluší poděkovat za jejich pomoc. A v pondělí se těšíme na pořádnou hasičskou vatru a soutěž o titul Miss čarodějnice 2018.

Reklama

Výběr článků

Načítám