Hlavní obsah

Družstvo mladých cyklistů z chodovské základní školy postoupilo do finále

Novinky, Miloš Volek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V úterý 6. května bylo v ranních hodinách v areálu DDM Sokolov zahájeno letošní kolo dopravní soutěže mladých cyklistů. Zúčastnila se jej i družstva ze Základní školy Komenského z Chodova.

Foto: Jan Merunka

Mezi staršími byla oporou H.Zápotocká (č. 58),která i mezi jednotlivci patřila k nejlepším. V družstvu ji doplnili F. Sommer, M. Hrušková a M. Bartoš.

Článek

Osm nejlepších žáků, kteří obstáli v městském kole na výbornou, se v několika disciplínách opět snažilo potvrdit své znalosti z pravidel silničního provozu, zdravovědě a jízdě na kole.

Po celou dobu soutěže účastníkům přálo počasí a výsledky, dosažené v testech a jízdách, slibovaly dobré umístění v poli soupeřů.  

Skvěle si vedlo družstvo mladších cyklistů. Po testu z pravidel silničního provozu, kde udělali několik chyb, odhadovali, že by mohli opět skončit v polovině startovní listiny.

Kvality družstva z Chodova vynikly až při praktických jízdách a znalostech zdravovědy. Po sečtení všech bodů nakonec obsadilo celkové 1. místo.

Družstvo ve složení Jaromír Péc, Daniel Šalplachta, Martina Hubená a Natálie Prošková tedy nakonec s přehledem zvítězilo a bude chodovskou školu reprezentovat i v krajském kole této soutěže, které se koná 22. května opět v Sokolově.  

Cyklistům patří poděkování za přípravu na tuto soutěž a za skvělé výkony, které předvedli. Velké poděkování patří i učiteli Mgr. Janu Merunkovi, který se velmi svědomitě připravoval s oběma družstvy na tyto závody.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám