Hlavní obsah

Druhý ročník Dne bez počítačů hostila základní škola v Bukovanech

Novinky, Andrea Csorbová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Netradiční vyučování zažili žáci ZŠ v Bukovanech, kteří si ve spolupráci s rodiči a učiteli dokázali, že lze trávit volný čas i jinak, než u počítače.

Foto: Andrea Hudcová

Vítězové kategorie nejlepší kolektiv II. stupně - 7.třída

Článek

Páteční školní zvonění odstartovalo druhý ročník celoškolního projektového dne Pojďte si hrát. Cílem projektu bylo prožít netradiční školní den, a to nejen ve třídách, ale v celé škole.

Škola chtěla žákům i rodičům ukázat, jinak než učením, že v dnešní uspěchané době můžeme čas trávit i jiným způsobem, než u televize či počítače. Připomenout jim, že krásné chvíle strávené s kamarády a rodiči při hraní jsou nejen krásné a zábavné, ale také poučné a výchovné.

Žáci si v průběhu hraní zopakovali pravidla slušného chování, naučili se mezi sebou lépe komunikovat a vzájemně se tolerovat. Pocity štěstí při výhře se střídaly s pocity smutku, ten byl však brzy vystřídán oceněním alespoň za účast ve hře, které obdržel každý žák, který hru hrál.

Rodiče nebyli pouhými přihlížejícími, ale aktivně se zapojovali do her a jejich výhry mohli přispět k vítězství celého třídního kolektivu. Vyvrcholením celého dopoledne bylo vyhlášení vítězů v každém ročníku a tří nejlepších hráčů I. a II. stupně. Na základě počtu vítězství byl také vyhlášen nejlepší kolektiv opět I. a II. stupně. Každý z vítězů si odnesl cenu a medaili, vítězové za kolektiv obdrželi pohár a sladkou odměnu - dort, který pro ně připravila paní učitelka Mgr. Jaroslava Šťastná (organizátorka projektového dne). Z prvního stupně se nejvíce dařilo žákům z 3. třídy. Na druhém stupni obhájili loňské vítězství žáci 7. ročníku.

Učitelé uznali, že letošní ročník byl náročnější než ten předchozí, shodli se však, že po drobných organizačních úpravách se mohou žáci těšit v příštím školním roce na 3. ročník této soutěže.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám