Hlavní obsah

Druhý letošní Žerotínský farmářský trh v Židlochovicích skončil

Novinky, Jiří Smutný

Druhý letošní Žerotínský farmářský trh je za námi (třetí a letos poslední bude až v říjnu). Výběr byl jako obvykle široký a zboží kvalitní, mnohé vybavené příslušnými certifikáty, dokládajícími mimořádnou kvalitu.

Foto: Jiří Smutný

Kdo si koupí nějakou rostlinu, dostane se mu i odborné rady zahradníka, jak se o ni starat

Článek

Za značného zájmu veřejnosti domácí i přespolní se na náměstí Míru v Židlochovicích konal v sobotu 2. června od 8.00 do 13.00 hodin druhý ze tří na tento rok naplánovaných Žerotínských farmářských trhů.

Počasí vyšlo a před některými stánky se záhy začaly tvořit fronty. Zájem byl zejména o výrobky několika soukromých pekáren, výrobců domácích sýrů a vzhledem k vnějším teplotám i o pivo a další nápoje.

Z nabízených rostlin a přísad šly nejvíce na odbyt rajčata. Dva různí soukromníci přijeli s výrobky ze dřeva a jeden z nich uváděl návštěvníky v úžas, co všechno se dá ze dřeva vyrobit. Menší zájem byl o hračky, keramiku, teplé uzeniny a bezlepkové potraviny.

V každém případě byl hlavní cíl trhů, tedy podpora malých a středních pěstitelů, chovatelů, zpracovatelů a výrobců, naplněn. Stejně tak došlo k naplnění cíle zásobovat veřejnost kvalitními a čerstvými potravinami a dalším zbožím.

Reklama

Výběr článků

Načítám