Hlavní obsah

Druhá vilová noc v Brně

Novinky, Petra Svobodová

V Brně se v sobotu 27. srpna 2016 podruhé uskuteční vilová noc, čtveřice slavných vil se připojí k národnímu festivalu Hradozámecká noc 2016.

Foto: Muzeum Brněnska

Vila Löw-Beer v Brně

Článek

Po loňském úspěchu se i letos zapojí slavné brněnské vily do Hradozámecké noci. Poslední srpnovou sobotu se návštěvníci mohou těšit na zajímavý program, který jim navíc umožní prohlédnout si interiér v neobvyklou dobu. Netradiční akci chystají vily Löw-Beer, Stiassni, Tugendhat a Jurkovičova vila. Program začíná od 18 hodin.

Na sobotní noc připravila rodičovská vila Grety Tugendhat – vila Löw-Beer v Brně zajímavý hudební program v přilehlé zahradě a komentované prohlídky v nové muzejní expozici. Na zahradě vily vystoupí brněnské jazzové legendy se sólisty Jaromírem Hniličkou, Helenou Blehárovou a Tiborem Lenským a gospelový sbor SKYEY GOSPEL. V čase před koncertem, ale také po něm se budou ve vile konat speciální komentované prohlídky za zvýhodněnou cenu. Návštěvníky čeká na závěr večera překvapení v podobě secesního ohňostroje. Rezervaci prohlídek doporučujeme.

Návštěvníky, kteří se vydají do vily Stiassni (dům známý též jako „vládní vila“), čeká téměř detektivní prohlídka po stopách jednoho z nejslavnějších hostů zakončená překvapením. Mimo to v zahradě vystoupí Monika Maláčová společně s klavírním virtuózem Martinem Jakubíčkem v pořadu Nostalgické swingování. Komentované prohlídky je třeba v předstihu zarezervovat.

Světově proslulá vila Tugendhat si pro své hosty připravila program spojující poslech příjemných jazzových melodií a prohlídku jediné brněnské památky UNESCO. V podvečer začne vystoupení skupiny legendárního brněnského kytaristy Milana Kašuby. Zvláštním hostem bude zpěvačka Gabriela Kočí. Na hudební vystoupení navážou večerní prohlídky vily Tugendhat. Rezervace nutná.

Na zahradě Jurkovičovy vily vystoupí od 19 hodin Cimbálová muzika Jožky Imricha. Tvoří ji pětice výborných hudebníků, kteří se ve svém repertoáru neomezují pouze na folklór domácích či zahraničních regionů, ale v originálních úpravách cimbalisty Jiřího Gužíka zvládnou také populární jazzové, muzikálové a filmové melodie. Pro malé nebo i velké zájemce je připravena tvůrčí dílna. Součástí akce jsou komentované prohlídky.

Slavné a veřejnosti přístupné brněnské vily dlouhodobě spolupracují v oblasti cestovního ruchu v rámci společného projektu nazvaného Brněnské vilové kvarteto.

Více informací na www.hradozameckanoc.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám