Hlavní obsah

Drmoulští hasiči navázali spolupráci s německými kolegy

Novinky, Petr Starenko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První společné setkání proběhlo 1. adventní neděli. Před setkáním drmoulští hasiči připravili auta a techniku, uklidili prostory, na čemž se podíleli i mladí hasiči.

Foto: Petr Starenko
Článek

Samozřejmě nechyběla ani parádní vánoční výzdoba a pohoštění, na kterém spolupracoval Klub maminek.

K velkému překvapení dorazilo na akci téměř třicet členů Freiwillige Feuerwehr Griesbache, mezi nimiž nechyběly ani děti z tamního kroužku. Po přípitku a proslovech začalo nesmělé seznamování a plánování společných akcí i spolupráce zásahových jednotek. Němečtí kolegové se s hostiteli zúčastnili i rozsvícení vánočního stromečku.

U jednoho setkání zcela jistě nezůstane, už nyní je známo, že noví přátelé přijedou i na 66. ples SDH Drmoul. Všichni věří, že projekt, který je realizovaný v rámci projektu Setkávání dobrovolných hasičů Drmoul – Griesbach Dispozičního fondu, Program přeshraniční spolupráce Cíl EÚS Česká republika – Svobodný stát Bavorsko a na kterém se podílel také Dobrovolný svazek obcí Mariánskolázeňsko a obec Drmoul, bude pokračovat i nadále.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám