Hlavní obsah

Dřevěné uhlí v milíři vypálí v Písku uhlíři

Novinky, Vojtěch Kmošek

Unikátní prastaré řemeslo bude k vidění poblíž Lesovny u města Písek. Spolek archaických nadšenců vypálí dřevěné uhlí v milíři. Jedno z již zapomenutých lesních řemesel ožije na jeden týden v průběhu druhého zářijového týdne.

Foto: Vojtěch Kmošek

Stavba milíře, Jičín - rok 2009

Článek

Dřevěné uhlí bude touto prastarou technologií vyráběno od 6. do 13. září. Slavnostní zapálení milíře proběhne v neděli 7. září v 9 hodin a postupně bude hořet až do soboty 13. září, kdy bude milíř rozebrán. Pro zájemce je zde po rozebrání milíře možnost odnést si dřevěné uhlí sebou domů. 

V sobotu 6. září od 9 do 14 hodin proběhne na místě Den otevřených dveří Lesů města Písku, hlavní atrakcí je pálení dřevěného uhlí, ale součástí připraveného programu jsou i ukázky lesnické techniky Lesů města Písku, lesníci a jejich práce, ukázka práce s motorovou pilou, vyřezávaní sochy motorovou pilou a ukázka práce trhače (získávání šišek ze stojících stromů). Dále také lesní pedagogika pro děti i dospělé – tematické soutěže, kvízy, výroba z přírodnin. 

6., 7. a 13. září od 9 do 18 hodin přijďte navštívit Lesovnu, Infocentrum Lesů města Písku a sluneční luštírnu. Občerstvení a parkování zajištěno.

Akce se koná za přispění finanční podpory Ministerstva zemědělství ČR v rámci dotace pro nestátní neziskové organizace v rámci projektu Poznávej les všemi smysly.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám