Hlavní obsah

Dramatické poslední korfbalové kolo dorostu: Náchod sesadil Brno z trůnu, Lískovec slaví postup

Novinky, Jan Pařík

Pokud to takhle bude pokračovat, máme s v play off na co těšit. Až poslední zápasy základní části nejvyšší dorostenecké korfbalové soutěže jasně vyložily karty na stůl. V dramatické koncovce ligy totiž Brno ztratilo první místo v tabulce, které v přímém souboji ukořistil Náchod.

Foto: Jan Pařík

Nový Lískovec (na snímku) slaví last minute postup do semifinále

Článek

Do semifinále se pak na poslední chvíli protlačil Nový Lískovec, který taktéž v přímé konfrontaci přisoudil Černého Petra Prostějovu.

Ze třetího místa do semifinále prošel Šenov. Ten tak vytvoří semifinálovou dvojici s Brnem, druhou tvoří Náchod s Novým Lískovcem.

MINITURNAJ V PARDUBICÍCH (pořadatel Náchod)

V Pardubicích se nejprve odehrály povinné zápasy, ve kterých podle očekávání porazil nejdřív domácí Náchod 17:14 Šenov a stejného soupeře zdolalo 18:9 i Brno. Pak už přišla na řadu vyhrocená koncovka v podobě dvou duelů mezi prvními dvěma celky tabulky, která měla určit vítěze základní části (na programu byla i dohrávka druhého kola mezi oběma soky).

Hned první utkání naznačilo, jakým směrem se vše bude ubírat. Brno má stále problémy s početnou marodkou, v Pardubicích se představilo jen v sedmi hráčích, což Náchod tvrdě potrestal. V prvním měření sil si vypracoval náskok, který postupně narůstal až do konečného skóre 22:14.

V dohrávce druhého kola pak byla k vidění mnohem napínavější bitva, která však trochu postrádala koše. Na obou stranách dominovaly obrany a duel nakonec vyústil v remízu 10:10.

Jan Šedý (trenér, Brno): „Vzhledem k tomu, že nás poslední dvě kola trápí velká marodka, tak nás ztráta prvního místa tolik nepřekvapila. Minule jsme nastoupili v šesti, teďka v sedmi. Věřím, že na semifinále už se dáme do kupy a budeme v silné sestavě. Máme před sebou měsíc pauzy a u marodů to vypadá, že se stihnou dát do pořádku.“

SK Plhov Náchod U19 - Šenov KC-ZŠ U19  17:14

Šenov KC-ZŠ U19 - Brno KK U19  9:18

SK Plhov Náchod U19 - Brno KK U19  22:14

Brno KK U19 - SK Plhov Náchod U19  10:10 (dohrávka 2. kola)

MINITURNAJ V BRNĚ

Na jihu Moravy šlo ještě o víc než v případě pardubického miniturnaje. Domácí Nový Lískovec a Prostějov si to ve vzájemném zápase rozdaly o čtvrtou příčku, tedy o postup do semifinále. Před rozhodujícím klání se oba celky rozehrály proti Znojmu, které oba bez větších obtíží porazily.

Pak už pro oba soky přišla bitva sezony. Kdo však čekal vyrovnané drama až do konce, ten se zmýlil. Zkušený Nový Lískovec totiž diktoval tempo, mnohem míň vyhrané prostějovské korfbalisty k ničemu výraznému nepustil a výhrou 17:11 potvrdil zlepšené výkony ke konci sezony.

Markéta Cupáková (hráčka, Nový Lískovec): „Byli jsme smíření s tím, že vyhraje ten lepší. Bohužel jsme se ani nějak zvlášť na rozhodující utkání nepřipravovali, protože se nám moc nedaří scházet se na tréninky. I proto nás příjemně překvapilo, jak jsme to zvládli.“

Modří Sloni YMCA Znojmo U19 - Prostějov SK RG U19 9:18

Brno KK Nový Lískovec U19 - Modří Sloni YMCA Znojmo U19  25:8

Brno KK Nový Lískovec U19 - Prostějov SK RG U19  17:11

Konečná tabulka:

1. Náchod 31

2. Brno 29

3. Šenov 19

4. Nový Lískovec 16

5. Prostějov 15

6. Modří Sloni YMCA Znojmo 6

Reklama

Výběr článků

Načítám