Hlavní obsah

Drahobudické nebe ozářilo hejno draků

Novinky, Martina Slaufinka

V neděli 16. října ráno na nejvýše položeném místě vesničky Drahobudice uspořádal místní sbor dobrovolných hasičů už druhý ročník drakiády.

Foto: Martina Slaufinka

Draci nad vesnicí

Článek

Tentokrát se vše odehrálo na půdě pravidelného sponzora Antonína Jiruše. Pořádající členově přivítali příchozí ve stylových dračích kostýmech.

Na oblohu vzlétly téměř tři desítky draků v podobě Batmana, prasátka, letadla, Mickey Mouse, noční můry, ale i ručně zhotovení draci.

Nutno podotknout, že vyloženě dětská zábava nadchla i mnoho dospěláků. A tak se nejednou opakovala scéna, že rodič nedal draka z ruky. A proto není divu, že nikdo nereagoval na několikrát opakovanou výzvu, že občerstveni je zcela zdarma. Podával se hovězí guláš, teplé párky, limonáda a svařené víno.

Obecní úřad Drahobudice přispěl taškou plnou sladkostí. Takže děti byly obdarovávány drobnými sladkostmi už během soutěže.

Vyvrcholením dopoledne bylo závěrečné vyhlašování v kategoriích: o největšího draka, zatoulaného draka, nejlépe létajícího draka, nejhezčího ručně zhotoveného draka. A jako nejmladší účastnice byla vyhlášena teprve dvouměsíční dcera velitele sboru Monička Ontlová.

Je hezké, že i v dnešní době si najdou rodiče čas a místo sezení u pohádek a počítačů v neděli ráno vyrazí s dítky za zábavou.

Reklama

Výběr článků

Načítám