Hlavní obsah

Dračí posádky závodily v Plzni

Novinky, Zbyněk Maštera

Již 11. ročních závodů dračích lodí hostila 23. června borská přehrada.

Foto: Zbyněk Maštera

Jak to dopadlo?

Článek

Plzeňský oddíl Pilsner Dragons již po 11. pořádal závody dračích lodí určených pro širokou veřejnout. Ve dvou kategoriích FUN a FIRMY se letos utkalo celkem 18 dračích posádek, čímž byl vyrovnán rekordní počet z loňska. Závodilo se na dvou různých tratích - 200 a 1000 m.

Kromě tradičních účastníků se objevily nové posádky, poprvé startovala čistě juniorská posádka, která se chtěla poměřit s ostatními. A že se jim to podařilo více než skvěle, je vidět ve výsledcích. Juniorská posádka s názvem pořádajícího oddílu je parta dětí (6-17 let) z Asociace TOM 20902 Úhlava doplněna o holky z Klubu vodáků ČOCHTAN PLZEŇ. Nováčci z řad posádek nabrali zajisté cenné zkušenosti a příští rok budou již pomýšlet na stupně nejvyšší. Z posádek je třeba ještě upozornit na TOP09, která se zúčastnila zatím všech ročníků PD Cupu.

Jak to tedy dopadlo?

V kategorii FUN posádek byl nepřemožen tým Záchranářů, kteří jsou složeni z řad Zdravotnické záchranné služby plzeňského kraje. Zdraví Plzeňanů je tedy ve správných rukou. Na druhém místě se umístila posádka SPS Elektronic z Chomutova. Třetí pořadí na 200 m si vyjela posádka Dlaždičů a 3. místo na 1000 m obsadila posádka Pilsner Dragons Juniors.

V kategorii Firemních posádkách se na 200 m nejlépe umístil tým Internet Hned, na druhém místě Tovární jezdci Daikin a třetí příčku vybojovaly Stavebniny DEK. 1000 m nejlépe zvládla posádka Lear Dragons, druhé místo bylo souzeno posádce Továrních jezdců z Daikinu a Megatech Engineering skončil na krásném třetím místě. Celkové výsledky jsou v přiložené galerii.

Pilsner Dragons Cup má již tradičně i svoji charitativní část, zakoupením kávy z kavárny Orient Coffee či jiného občerstvení ve „sladkém koutku“ plzeňských dračic účastníci a diváci přispívali na dobrou věc - jako vloňském roce podpoří 12letého Aleše, kterého bylo možné vidět celý den na břehu přehrady. Celkem bylo v jeho prospěch projedeno a propito 14 820 Kč. Organizátoři děkují. Pilsner Dragons k tomu přidá jedno celé FUN startovné a Alešek se tak může těšit na 20 000Kč.

Celý závod zakončilo vyhlašování výsledků za krásného slunečného počasí, což byla zároveň také pozvánka na PD CUP 2020.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám