Hlavní obsah

Draci létali nad Leštinou jako o život

Novinky, Michal Mucha

Překrásné říjnové odpolední počasí vylákalo velké množství rodin do přírody. Estrádní soubor VEŠke, z. s. z Leštiny na neděli 13. října připravil pro rodiče s dětmi nádhernou akci – Drakiádu.

Foto: Michal Mucha

Společné foto dětí s draky.

Článek

Díky slunečnému, teplému počasí a samozřejmě i mírnému větru, byly ideální podmínky pro pouštění draků. Tentokrát jich na obloze létalo opravdu hodně. Není se čemu divit. Koneckonců i celková účast dětí byla velmi vysoká. Přihlášeno bylo 76 dětí, z toho 51 dětí z Leštiny, kde se akce konala.

Když už děti běhání po louce nebavilo, mohly se zúčastnit doplňkových soutěží. Princezna a drak pro ně připravili spoustu zábavných soutěží. A zatím co se drobotina bavila, využili tento čas někteří tatínci i maminky k drobnému, přesto lahodnému občerstvení. I na to organizátoři mysleli.

Našli se však i někteří, kteří se vrátili zpět na pole, aby si vzpomněli na svá dětská léta a pokračovali v pouštění draků. Kromě sladkostí za účast v soutěžích si každé dítě na závěr odneslo Letecký průkaz, který jej doživotně opravňuje řídit draka.

Pořadatelé děkují všem, kteří pomáhali připravovat drakiádu a všem, kteří si našli čas a této skvělé rodinné akce se zúčastnili. „VEŠke“ jsou tu pro vás.

Reklama

Výběr článků

Načítám