Hlavní obsah

Dopravní omezení v Ostravě

Novinky, Josef Zajíc

Dopravní omezení nastane od 9. srpna v městském obvodu Ostrava - jih. Důvodem je stavba propojení ulic Pavlovovy a Plzeňské. Dojde tak v příštích týdnech a měsících k omezení tramvajové i automobilové dopravy.

Foto: Josef Zajíc

Pavlovova ulice směr ulice Plzeňská. Stav 8.8.2013

Článek

V noci z pátku 9. srpna 2013 na sobotu 10. srpna 2013 od 23,00 začne na tramvajové trati v ulici Plzeňské mezi mostem Mládeže a křižovatkou u úřadu městského obvodu Ostrava - jih (ÚMOb), obousměrná výluka. Bude se převádět provoz tramvají na jednu kolej. Úprava je nutná kvůli výstavbě podchodu pro pěší pod ulici Plzeňskou.

Výluka potrvá do úterý 20. srpna 2013 do cca 18. hodiny. Z tohoto důvodu dojde k odklonu tramvajových linek č. 12,17,18. Cestující budou v úseku Sport Aréna - ÚMOb-Jih moci využít náhradní autobusovou dopravu. Tramvaje se na jednokolejné trati znovu rozjedou 20. srpna 2013 od 18 hodin. Od 10. srpna 2013 až do konce června 2014 bude na ulici Plzeňské zrušena tramvajová zastávka Most Mládeže.

Od soboty 10. srpna od 6 hodin bude pro automobilovou dopravu uzavřen jízdní pás na ulici Plzeňské u mostu Mládeže ve směru do Hrabůvky. Provoz bude sveden pomocí nově vybudovaných silničních přejezdů přes kolejiště do obousměrného dopravního pásu ve směru Nová Ves, vodárna.

Uzavírku si vyžádá instalace nových trakčních stožárů, úprava trakčního vedení, překop pro uložení dešťové kanalizace a vrtání pilotové pažící stěny pro realizaci I. etapy výstavby podchodu pro pěší pod ulici Plzeňskou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám