Hlavní obsah

Domov Terezín slavil 19. ročník Dne obyvatele

Novinky, Jiří Růzha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek 10. června se téměř 400 obyvatel a hostů bavilo při 19. ročníku Dne obyvatele, který každoročně pořádá Domov se zvláštním režimem Terezín.

Foto: Jiří Růzha

Skvělá hudební skupina Terezky z Domova Terezín

Článek

Den obyvatele začal již dopoledním programem, ale hlavní kulturní program vyvrcholil úderem jedné hodiny odpolední.

Již u vchodu do domova z hlavního Terezínského náměstí bylo znát, že se děje něco velkolepého. Přímo na chodníku před Domovem byla pořádána výstavka prací a obrázků obyvatel Domova a nutno říci, že některé z nich byly přímo profesionální. Po projití hlavní branou se návštěvníci dostali na útulné nádvoří, velmi vkusně upravené a hlavně připravené lavičky lákaly k posezení. Byly zde rozmístěny stánky s občerstvením a připraveno jeviště.

Kulturní program zahájila hudební skupina Terezky z Domova Terezín. Hrála skvěle a dostala diváky do patřičného varu. Na závěr jejich vystoupení neodolal ani ředitel Domova Terezín Mgr. Antonín Bradáč a zazpíval si na jevišti s Terezkami.

Všem přišli zazpívat dva členové legendární skupiny Taxmeni Vráťa Vyskočil a Jindra Vrbenský. Po hudebním výstupu pobavil diváky imitátor Faltus a vše vrcholilo hudebním číslem Karla Emanuela Gotta, které se všem velmi líbilo.

Následovalo taneční vystoupení skupiny Lucarino Dance z DÚSP Čížkovice a vše uzavřelo divadelní vystoupení divadelníků z Domova Terezín. Takovou třešničkou na pomyslném dortíku, bylo vystoupení zaměstnanců Domova Terezín na téma Československé spartakiády. Na konci všeho bylo opět vystoupení skupiny Terezky na taneční zábavě.

Kdo se přišel podívat určitě neprohloupil a zažil velmi příjemné odpoledne, za které patří dík všem zaměstnancům a obyvatelům Domova Terezín

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám