Hlavní obsah

Domov Korýtko v Ostravě-Zábřehu se chystá na rekonstrukci

Novinky, Josef Zajíc

Domov Korýtko byl vybudován v letech 1984 - 1986 v Ostravě-Zábřehu. Nachází se v Petruškově ulici v pěkném prostředí vilové zástavby a na okraji lesa v povodí řeky Odry.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 20.1.2017 Chystaná rekonstrukce Domova Korýtko. Ostrava - Zábřeh, Petruškova ulice 2936/6

Článek

Domov pro seniory Korýtko má tři objekty. Objekt A - kde se nachází technické a provozní zázemí domova, vstupní hala s bistrem, kulturní místnost, knihovna, internet, kadeřnictví, pedikúra a další.

Objekt  B představuje domov pro seniory. Je přizpůsoben klientům, kteří jsou schopni pohybu s podporou kompenzačních pomůcek.

Objekt C je domov se zvláštním režimem. Je uzpůsoben osobám se sníženou schopností pohybu vyžadující podporu a péči.

V současné době domov využívá 257 uživatelů. Každý pokoj má vstup na balkón. Zřizovatelem Domova Korýtko, příspěvkové organizace, je Statutární město Ostrava.

„Rekonstrukce Domova Korýtko je dlouhodobě plánovaná již od roku 2012. Projektová dokumentace je zpracována a akce je připravena k realizaci Přepokládané náklady byly 90 miliónů korun bez DPH a vysoutěžená cena je 69 800 000 korun bez DPH. Zhotovitelem bude Beskydská stavební, a. s. Stavba by  měla být dokončená za 90 týdnů, což jsou necelé dva roky. Takže pokud se všechno podaří, stavbu zahájíme asi v březnu a ukončit by se měla koncem roku 2018,” informoval Mgr. Michal Mariánek, náměstek primátora města Ostravy.

Rekonstrukcí bude provedena nástavba a přístavba objektu A. Bude zvýšena kapacita o 28 ubytovaných klientů a tak by mělo přibýt zhruba 14 nových pracovníků  pro Domov Korýtko.

Obsahem rekonstrukce je dále úprava koupelen objektu C, vybudování dvou nových evakuačních výtahů. Počítá se i s částečnými úpravami vnitřních dispozic objektů A, B, C, se zateplením střech objektů B a C, fasád a dalšími souvisejícími pracemi.

Podle náměstka Michala Mariánka činí aktuální kapacita v pobytových službách pro seniory 1998 míst (z toho město Ostrava má 1613 míst).

Připravují se nové kapacity celkem pro 206 pobytových míst. Domov Hulváky - 100 míst, Slezská Ostrava - 40 míst, Armáda Spásy - 38 míst a Domov Korýtko po rekonstrukci - nových 28 míst.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám