Hlavní obsah

Dolní Vítkovice hlásí v polovině léta 2018 už milión návštěvníků

Novinky, Josef Zajíc

Nejnavštěvovanější mimopražský turistický cíl, industriální areál Dolní Vítkovice, překonal v uplynulém týdnu magickou hranici milión návštěvníků. Stalo se tak navíc o několik dnů dříve než v roce 2017.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 25.7.2018 Dolní Vítkovice navštívilo v roce 2018 již 1 000 000 turistů.

Článek

„Dolní Vítkovice překonaly minulý rok celkovým počtem návštěvníků svůj dosavadní rekord. Na konci roku 2017 totiž ohlásily celkovou návštěvnost 1 557 784 turistů. Oproti loňsku jsme co do návštěvnosti už v nadprůměru. Věříme, že se nám opět podaří dosáhnout hranici 1,5 miliónu návštěvníků. Optimisticky doufáme, že by se nám tento rekord mohlo letos podařit aspoň lehce překonat,” řekl Petr Koudela, ředitel Dolních Vítkovic.

Před deseti lety by si jen málokdo dokázal představit, že se industriální areál Dolních Vítkovic (DOV) podaří zachránit, a co víc, že bude denně sloužit jako vzdělávací, kulturní a společenské centrum pro školy i širokou veřejnost. Dolní Vítkovice jsou dnes jedním z hlavních symbolů Ostravy.

Do budoucna by si Dolní Vítkovice přály udržet nastavený trend stoupající návštěvnosti, najít další partnery pro realizaci dalších vizí, týkajících se například obnovy vysokých pecí, a zlepšit přístupnost areálu lepším napojením na centrum města.

„V následujících dnech budou Dolní Vítkovice hostit prestižní evropskou konferenci TBEX, jež přivítá blogery z celého světa. Do konce roku pak ještě vytvoří vysoké pece kulisu pro sportovní akci Urban Challenge, na Hlubině proběhne na podzim největší přehlídka produktového designu - Meat Design. Multifunkční aulu Gong rozezní koncerty Janáčkovy filharmonie a na programu je již teď řada dalších akcí,” informovala Pavlína Copková z DOV.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám