Hlavní obsah

Dobrý nápad otevření měňárny je další užitečnou službou RC Srdíčka

Novinky, Stanislava Dvořáková

Rodinné centrum Srdíčko v Ústí nad Orlicí uvedlo další pomoc maminkám malých dětí, ale i pro dospělé, a to nejen rodiče, prostě všechny, kdo navštíví nově zavedenou měňárnu věcí všeho sortimentu.

Foto: Stanislava Dvořáková

Nepatrný plakátek ve skříňce před budovou RC Srdíčka přináší velkorysou nabídku.

Článek

Rodinné centrum Srdíčko v Ústí nad Orlicí přišlo od měsíce února letošního roku s nových nápadem, který se stal výzvou: „Konec nakupování, pojďte měnit!”

Sice ve městě jsou pořádány různé bazary Charity a na školách, ale všechny mají jednorázový charakter. Nová měňárna RC Srdíčko bude mít trvalý, celoroční provoz, kdy bude otevřena v dopoledních hodinách každou poslední středu v měsíci.

Již první pokus v únoru se setkal s kladnou odezvou, což podpořilo organizování této akce v dalších měsících.

Tak v následující středu 28. března po projití jídelnou mléčného baru, hned vlevo ve vedlejší místnosti byla vyložena řada oblečení pro malé i dospělé, bot, různých tašek, hraček, odborných knih, jako Velká kniha o matce a dítěti, Receptář zdravé výživy, Správná výživa, Recepty z hájovny, Sport pro všechny-rytmická gymnastika, a řada dalších odborných i zábavných žánrů.

Další stolek nabídl drobné užitkové i dekorativní předměty do domácnosti. Nabídce se meze nekladou, mohou se objevit již nepotřebné nebo uživateli okoukané šperky včetně různých domácích výrobků.

Tato měňárna pak má své specifikum získání zdarma vystavených věcí. Každý může přinést, co nepotřebuje a odnést si, co se mu hodí. Přijít může kdokoliv a navíc, i když nemá, co přinést může si klidně vzít, co mu doma chybí.

Rodinné centrum Srdíčko, které získalo vhodné prostory uprostřed města, vedle autobusové zastávky, v budově Jednoty bratrské zahájilo svoji činnost 5. září 2007 pro školní rok 2007/2008.

Mimo hlavní náplně, kdy se zaměřuje na podporu výchovy a vzdělávání předškolních dětí v rámci jejich rodin i za přítomnosti maminek, někdy i tatínků, provozuje mnohé další aktivity.

V roce 2015 rozšířilo nabídku zdravé výživy o stánkový prodej palačinek, který byl nyní přemístěn do prostoru mléčného baru s nabídkou oblíbené bio kávy - cappuccino, latté, a dalších zdravých dobrot.

Zambar je propojen s dalšími dvěma místnostmi, hernou a dětskou jídelnou, která bude každou poslední středu v měsíci v dopoledních hodinách sloužit nové akci měňárny.

Další akce - přineste nepotřebné a odneste potřebné, se bude konat od 9.00 - 12.00 hodin opět ve středu 25. dubna.

Tímto způsobem budou využity věci, které by jinak zbytečně končily v popelnici nebo kontejnerech, ne-li na černých skládkách, a navíc nerozebrané věci po dohodě rodinného centra s místní charitou budou předány vybraným potřebným rodinám.

Reklama

Výběr článků

Načítám