Hlavní obsah

Dobruška se pyšní nově zrekonstruovaným náměstím

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na začátku minulého víkendu bylo veřejnosti v Dobrušce slavnostně předáno k užívání zrekonstruované Šubertovo náměstí.

Foto: Dana Ehlová

Šubertovo náměsti v novém kabátě

Článek

V rámci celkové změny této lokality těsně sousedící s historickým centrem města byla nejprve provedena nezbytná výměna kanalizačního a vodovodního řadu. Poté následovalo položení přírodní žulové a pískovcové dlažby na celém povrchu náměstí, pojmenovaném po dobrusškém rodákovi a prvním řediteli Národního divadla F. A. Šubertovi.

Původní nevzhledná travnatá plocha byla nově rozdělena do dvou částí - na část s nově vysetým trávníkem a část se záhony, které dohromady tvoří jeden prostorový celek. Střed je upraven jako odpočinková zóna, včetně chodníků a laviček. Nově vysázené stromy dotvářejí tvar náměstí, které bylo navrženo tak, aby poskytovalo vysoký komfort jeho návštěvníkům.

Snížení počtu parkovacích míst mělo za cíl zklidnění dopravy a zpříjemnění prostředí, což ocení jak občané, kteří bydlí v domech po obvodu, tak i ti, kteří tudy projíždějí nebo jen procházejí.

Přestavba trvala necelé čtyři měsíce a její náklady ve výši zhruba 10 miliónů korun hradilo město ze svého rozpočtu.

Reklama

Výběr článků

Načítám