Hlavní obsah

Dobruška FEST čeká na všechny návštěvníky, kteří mají rádi přírodu a pohyb v ní

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již pošesté zažije Dobruška víkend plný netradičních outdoorových her a aktivit, dobré muziky a spousty zábavy. O akci Dobruška FEST, která uskuteční od 17. do 19. června na Městském stadionu Václava Šperla, hovoří Petr Poláček, hlavní organizátor.

Foto: Dobruška FEST (archiv)

Už šestý ročník víkendu plného outdoorových her a aktivit, dobré muziky a zábavy v Dobrušce se uskuteční v polovině června.

Článek

Už šestý ročník víkendu plného outdoorových her a aktivit, dobré muziky a zábavy proběhne v polovině června. Co bylo impulsem k jeho vzniku?

Vše začalo švédskou hrou kubb, kterou jsme s přáteli hráli a kterou jsme šířili napříč Českou republikou. V jeden okamžik nás napadlo, že zkusíme vytvořit nějakou sérii turnajů. Tím vznikl projekt Czech KUBB OPEN. První turnaj této série byl v roce 2011 právě v Dobrušce. Postupem času mě napadlo oslovit pořadatele dalších alternativních zahradních her a v posledních dvou letech už je to tak, že se nám zájemci o připojení ozývají sami.

Na jaké hry a aktivity se mohou návštěvníci těšit?

Kromě výše zmíněné hry kubb, je letos turnajových her hned osm. Dalšími jsou tedy kanjam, mölkky, free croquet, foosball, disc golf, ultimate frisbee a microfutsal. Dále je zde další obrovské množství nesoutěžních her a aktivit pro vyzkoušení. K těm patří: aqua zorbing, bumper balls, extrémní golf, headis, indo board, ladder golf, speedminton, spikeball a woodkopf. Dále se bude možné naučit základním dovednostem žonglování a v rámci odreagování bude možné navštívit mobilní planetárium nebo velký dětský koutek, který nabídne programy i pro ty nejmladší návštěvníky festivalu.

Kde jste se vy osobně setkal s hrami jako spikeball, speedminton nebo woodkopf, které možná znají jen ti opravdu zasvěcení?

Díky tomu, že mám odjakživa blízko k volnočasovým aktivitám, cestování a potkávání nových zajímavých lidí, tak se nám občas stane, že při prezentaci kubbu se přijde podívat někdo, kdo si hru vyzkouší, a zaujme ho. A potom už v rámci povídání narazíme na to, že taky hraje s přáteli nějakou netradiční hru. Slovo dá slovo a to se pak dostáváme k jedné z cest, jak vlastně celý festival vznikal.

Dobruška FEST má i hudební část. Kdo se letos na Městském stadionu Václava Šperla představí?

Jelikož sobotní hudební část je v podstatě doprovodným programem akce, tak od počátku dáváme možnost vystoupit místním kapelám a kapelám mimo main stream. Vždy se ale jedná o muzikanty, kteří rozhodně své fanoušky mají, a není jich úplně málo. Sestavu pak vždy doplníme někým více známým. Letos jsme i kvůli tomu, že se na festival chystá hned několik zahraničních týmů (mimo jiné i čtyřnásobní mistři Evropy a dvojnásobní mistři světa ve hře kubb), zvolili pro večerní hlavní hudební program Rolling Stones revival z Brna. Zkrátka jde nám o to, aby si festival užili všichni návštevníci a „Stouni“ určitě nikoho neurazí. Dále se představí dobrušské kapely  Madhouse Company (crossover) a Čí je to vina? (alternative rock), pražské La Grange (blues, rock'n'roll), Česká disharmonie (alternative-punk), Maniac (punk-pop) a z Ostravy přijedou Public Relations (rock-electronica).

Komu především je akce určena a jak je postaráno o návštěvníky?   

Dobruška FEST čeká na všechny návštěvníky, kteří mají rádi přírodu a pohyb v ní. Zaujme všechny, kteří rádi cestují. Nabízí programy a zábavu pro rodiny s dětmi, které mají chuť využít volného času jiným způsobem než doma u televize nebo počítače. Lze přijet klidně na celý víkend, neboť areál nabízí i klidovou část pro stanování. A o spoustu dobrot se postará množství stánků.

Reklama

Výběr článků

Načítám