Hlavní obsah

Dobrovolní hasiči z Domašína u Dobrušky se nezalekli čarodějnic

Novinky, Jana Melicharová

Dobrovolní hasiči z Domašína u Dobrušky uspořádali pro své členy a přátele - a hlavně pro děti - čarodějnické setkání u klubovny v Domašíně

Foto: Jana Melicharová

Malé čarodějnice v Domašíně u Dobrušky

Článek

Již téměř dvacet let ožívá tato nevelká obec dva kilometry od Dobrušky na slavnou čarodějnickou noc rejem malých čarodějnic. Ten pro ně vždy připraví zdejší dobrovolní hasiči, kteří toto setkání v tento magický večer berou jako příležitost pro setkání se svými přáteli, kamarády a dalšími příznivci.

A tak s přicházejícím podvečerem přicházejí ke klubovně v Domašíně celé rodiny, páry i jednotlivci, aby společně zapálili hranici, která by je uchránila před údajným zlem této noci.

Čekání a čas, který pak zbývá do magické hodiny samotného zapálení, si hlavně děti vyplňují opékáním špekáčků a dospělí povídáním pod kaštany, kterými pronikají poslední paprsky zapadajícího slunce.  

To už ale na návsi před hasičskou zbrojnicí stojí májka. K tradici jejího vztyčování se dobrovolní hasiči vrátili v minulém roce, aby tak oživili zvyk, který v této obci již před mnoha desetiletími byl v tomto čase samozřejmostí.

A tak letošní chladná noc z neděle na pondělí i v malé obci kousek od Dobrušky patřila čarodějnicím.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám