Hlavní obsah

Dobrá zpráva pro maminky. V Plzni se otevře nová školička

Novinky, Jindřich Krisl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

DoRA (Dobrovolnická Regionální Agentura) ve svých plzeňských prostorách nově zřídila třídu školky a nabízí hlídání dětí od tří do pěti let.

Foto: Archiv DoRA
Článek

Podle slov místopředsedkyně občanského sdružení Mgr. Pavlíny Brabcové takto DoRA reaguje na mnohačetné žádosti jak od rodičů, tak i od zástupců obvodu na aktuální nedostatek volných míst v mateřských školách.

Pro školní rok 2013/2014 proto DoRA nabízí možnost dlouhodobého hlídání dětí v Klubku Klubíčku za nejmenší možnou provozní cenu 3000 Kč měsíčně.  DoRA ve svých prostorách v Brněnské ulici číslo 14 v Plzni na Vinicích (naproti vchodu do Dinoparku) vyčlenila prostory pro skupinu dětí ve věku od 3 do 5 let. Nejde o pouhé hlídání, ale cílem organizace je zajistit dětem plnohodnotné předškolní vzdělávání pod vedením kvalifikovaných pedagogů.  

Podrobné informace a on-line přihlášku najdete na www.doraplzen.cz v sekci Klubko Klubíčko (stále je několik volných míst).

S nedostatkem míst ve školkách se Plzeň potýká dlouhodobě a jen pomalu se daří otevírat nové školky a navyšovat kapacitu. Z více než 4200 dětí, kterým rodiče podali přihlášku do školek na školní rok 2013/2014, jich bylo přijato jen 1200 a rodiče proto musí hledat náhradní řešení pro hlídání svých ratolestí.

Rozhodnutí organizace DoRA zřídit jednu třídu jistě potěší mnoho rodičů. DoRA sice na rozdíl od školek, které fungují do 16 hodin, bude svůj školkový provoz ukončovat ve 14.30 (od 15 hodin až do večera pak budou navazovat aktivity pro širokou veřejnost), ale i tak to jistě rodičům dětí pomůže. 

Reklama

Výběr článků

Načítám