Hlavní obsah

Do zahájení 2. ročníku Mezinárodního hudebního festivalu Musica Pura 2016 zbývá přesně půlrok

Novinky, Klára Blažková

Musica Pura je čtyřdenní mezinárodní hudební festival, jehož dramaturgie je úzce spojena s lidovou písní a lidovou hudbou. Festival si klade za cíl představit ostravskému publiku špičková profesionální tělesa a sólisty z domova i ze zahraničí.

Foto: Musica Pura

MHF Musica Pura 2016

Článek

„V intenzivním se těšení na podzimní dny plné špičkové muziky jsme symbolicky zvolili datum 24. května k zahájení předprodeje vstupenek na všechny čtyři koncerty," uvedl Jan Rokyta, umělecký ředitel festivalu.

Pro návštěvníky letošního ročníku festivalu je přichystáno unikátní setkání legendárních primášů z oblasti západních Karpat - z Moravy, Polska a Slovenska, za doprovodu již etablovaného festivalového tělesa OSTRAVA CIMBALOM ORCHESTRA. Dále provedení Moravské a Ukvalské lidové poezie v písních Leoše Janáčka v provedení interpretů světového formátu zpěvačky Martiny JANKOVÉ a klavíristy Ivo KAHÁNKA, ale také v interpretaci předních moravských lidových zpěváků a jejich instrumentálních doprovazečů.

Sobotní večer protkne neopakovatelný idiom maďarské kavárenské hudby v podání Ivana HERÁKA a jejích výsostných interpretů z Budapešti, vyvrcholením festivalu pak budou výkony rezidenta festivalu a Bohem políbeného muzikanta, kterým je jazzový cimbalista Marius PREDA. V galaprogramu pod názvem “MY ROOTS” mu na pódiu budou asistovat špičkoví romští hudebníci z Bukurešti, akordeonista Marius TURNEANU nebo vyhledávaný klarinetista Bebe STANCIU.

Takto se ponese dramaturgie druhého ročníku festivalu Musica Pura, který se koná od čtvrtku 24. listopadu do neděle 27. listopadu v Domě kultury města Ostravy a jehož mediálním partnerem je Český rozhlas Ostrava.

„Pro druhý ročník festivalu jsme pro skalní příznivce připravili zvýhodněnou nabídku v podobě virtuální permanentky na všechny čtyři koncerty,” uvedla Klára Obručová, PR a produkční festivalu. Více o slevové akci s názvem QUATRO PURISSIMO naleznete ZDE.

„Ať už se rozhodnete pro legendární karpatské primáše za doprovodu OSTRAVA CIMBALOM ORCHESTRA, klasické interprety světového formátu Martinu JANKOVOU a Ivo KAHÁNKA, houslového virtuóza Ivana HERÁKA s maďarskou kapelou snů pod názvem BUDAPEST GIPSY KINGS nebo fenomenálního rumunského multiinstrumentalistu Mariuse PREDU a jeho BUCHAREST GIPSY STARS: přeji vám, abyste se na festival MUSICA PURA těšili stejně jako jeho autorský tým," pozval na festival Jan rokyta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám