Hlavní obsah

Do Velkých Karlovic se vrátila zima, díky sněžení čeká lyžaře příjemný víkend

Novinky, Martina Žáčková

Do Velkých Karlovic v Beskydech se po oblevě minulých dnů opět vrátila zima. Díky čerstvé sněhové nadílce a výraznému ochlazení se tak mohou návštěvníci těšit na víkend s výbornými lyžařskými podmínkami.

Foto: Marek Bača

Velké Karlovice jsou díky noční sněhové nadílce opět pod sněhem a lyžaři si můžou užívat výborné podmínky.

Článek

Jen ve Ski areálu Razula napadlo od středečního odpoledne do čtvrtečního rána zhruba 10 cm sněhu.

„Už jsme na to čekali opravdu jak na smilování. Díky technickému sněhu se u nás sice i v uplynulých dnech lyžovalo, ale když je teď všude kolem zase bílo, lyžaře to samozřejmě do hor potáhne úplně jinak. Navíc čerstvý sníh vylepšil kvalitu povrchu sjezdovek,“ uvedl Luboš Sušila ze Ski areálu Razula. Podle předpovědí počasí se další sněžení očekává ještě i v nadcházejících třech dnech.

Pro lyžaře jsou nyní ve Ski areálu Razula otevřeny sjezdovky Razula a Horal včetně zimního dětského parku Razulák. Ve všední dny mohou návštěvníci využít akci Lyžuj a plav, díky níž k celodennímu nebo večernímu skipasu dostanou hodinový vstup zdarma do termálních bazénů ve Wellness Horal u sjezdovky Horal. Aktuální novinkou je speciální ranní dvouhodinový skipas, v jehož ceně mají lyžaři i pozdní snídani v podobě valašského frgálu a šálku kávy nebo čaje v Gril srubu přímo u sjezdovky Razula.

Tuto neděli 17. ledna se na sjezdovce Horal uskuteční další dětský závod série O pohár strašidýlka Razuláka. Zúčastnit se ho mohou nejen lyžaři, ale i snowboardisté. Registrace probíhají do 12 hodin, začátek je ve 13 hodin, startovné zdarma.

Na příští sobotu 23. ledna připravuje Ski areál Razula Testování skialpů a Noční hobby závod na skialpech na sjezdovce Razula. Chystají se i další akce a doprovodné programy.  

Běžkařské stopy ve Velkých Karlovicích zatím nejsou dostupné. Vzhledem k předchozímu nedostatku sněhu mimo sjezdovky nebyla ani poslední sněhová nadílka ještě tak vydatná, aby umožnila stopy upravit. 

Reklama

Výběr článků

Načítám