Hlavní obsah

Do registru dárců kostní dřeně vstoupilo na hokeji ve Vsetíně přes čtyřicet lidí

Novinky, Dana Lipovská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Celkem 42 zájemců vstoupilo do registru dárců kostní dřeně během sobotního zápasu VHK ROBE Vsetín s Rytíři Kladno. Hokej na dřeň se uskutečnil již počtvrté, celkem přivedl do registru bezmála dvě stovky lidí.

Foto: Lenka Plačková
Článek

Potřebné odběry malého vzorku krve zajišťovaly opět pracovnice Hematologicko-transfuzního oddělení Vsetínské nemocnice.

„S hokejisty spolupracujeme velmi rádi, Hokej na dřeň je vždy příjemná akce s velkou diváckou kulisou,” komentovala primářka oddělení MUDr. Jana Pelková.

Spokojeni byli i fanoušci hokejového Vsetína, který porazil Kladno 6:1.

„Na stadion se přišlo podívat přes pět tisíc diváků,” uvedl jednatel VHK ROBE Vsetín Daniel Tobola a dodal, že každoročně se ke vstupujícím do registru přidá některý z hráčů Vsetína. Letos se nechali zapsat do registru dárců kostní dřeně hokejisté Jiří Karafiát, Antonín Pechanec a Tomáš Pitule. 

Lidé, kteří nestihli akci Hokej na dřeň a rádi by vstoupili do registru dárců kostní dřeně, tak mohou učinit vždy ve středu během odběrů krve od dobrovolných dárců. Zájemci by se měli předem ohlásit a domluvit si návštěvu na telefonním čísle 571 818 605.

Podrobné informace najdou rovněž na webu Vsetínské nemocnice http://nemocnice-vs.cz/.  

Reklama

Výběr článků

Načítám