Hlavní obsah

Do Olešnice nejen na lyže, ale i za strašidly

Novinky, Karel Kýr

Olešnice na Moravě je trojúhelníkové městečko na Hornosvratské vrchovině, která je součástí Českomoravské vrchoviny. V této lokalitě návštěvníky zaujme nejen lyžování, ale i městečko a okolí.

Foto: newmanschool.cz

Ski areál Olešnice na Moravě

Článek

Sjezdovka má délku 500 metrů s převýšením 100 metrů. Vleky jsou tři. Jeden odbaví za hodinu 300 osob, druhý 1200. Třetí (dětský) vlek je zdarma. K dispozici je večerní lyžování, lyžařská škola pro děti i dospělé, snowboard park, půjčovna lyží i servis. Sjezdovka je uměle zasněžována sněžnými děly a každodenně upravována rolbou.

Občerstvit se je možné v blízké hospůdce nebo přímo v Olešnici. Ubytovat se můžete v turistické ubytovně pod svahem, kde je kapacita 15 lůžek (250 Kč na osobu a den). Jinak je dosti ubytování přímo v Olešnice. Jak v penzionech, tak v soukromí. Parkoviště je neplacené a stále upravované.

A když vás přestane bavit lyžování, můžete se projít po Olešnici, kde je mnoho zajímavostí. Například muzeum strašidel nebo nejstarší kamenné divadlo na Moravě.

Další informace a kontakty:

www.ski-areal.cz/indexb.html, info@ski-areal.cz, tel.: lyžařská škola + 420 773 659 903, půjčovna lyží a servis +420 737 188 737, infocentrum@olesnice.cz, tel.: +420 516 410 400

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám