Hlavní obsah

Do Moravskoslezského kraje dorazily respirátory a roušky

Novinky, Josef Zajíc

Dodávka 10 tisíc respirátorů FFP2, které byly koupeny a pro potřeby zdravotníků uvolněny moravskoslezskými hasiči, jsou v Ostravě. Respirátory a roušky dostanou praktičtí lékaři, zubaři a terénní zdravotnické služby.

Foto: Zdroj: Krajský úřad Moravskoslezského kraje.

Předávání respirátorů a roušek na KÚ MSK v Ostravě. Zleva: Pavla Svrčinová, Krajská hygienická stanice Ostrava, Ivo Vondrák, hejtman MSK

Článek

Ministerstvo zdravotnictví zároveň poslalo 4 500 roušek. Ty Moravskoslezský kraj rozdělí mezi terénní zdravotní služby a zdravotnické dopravní služby.

„Důležitá a dobrá zpráva je, že toto množství respirátorů uspokojí potřeby všech zdravotníků primární péče. To znamená, že nejen nemocnice, ale podle objednávek z minulého týdne dostanou respirátory i praktičtí lékaři, ambulantní specialisté a stomatologové. Roušky pošleme pracovníkům terénní zdravotnické služby a zdravotnické dopravní služby. Tedy těm, kteří převážejí pacienty a jezdí za seniory a nemocnými lidmi patřícím k nejohroženějším skupinám obyvatel,” uvedl na brífinku při přejímce hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák.

S distribucí těchto osobních ochranných zdravotních pomůcek pomáhají zaměstnanci krajského úřadu.

„Zásilku respirátorů a roušek krajští zaměstnanci rozvezou na jednotlivá výdejová místa, tedy do krajských nemocnic v Havířově, Karviné, Frýdku-Místku, Opavě, Krnově a v Bílovci. Tam je určená kontaktní osoba a připraven harmonogram výdeje. O připravené zásilce budou všichni objednavatelé informováni e-mailem nebo telefonicky. Žádáme všechny, aby na výdejová místa přijeli až po potvrzení, že je jejich "balík" připraven, a zabránili tak shlukování lidí,” vyzývá ředitel krajského úřadu Moravskoslezského kraje Tomáš Kotyza.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám