Hlavní obsah

Do letošního ZUŠ Open se zapojí i škola v Dobrušce, během dne se přestaví žáci všech oborů

Novinky, Dana Ehlová

ZUŠ Dobruška se letos přidala ke čtyřem stovkám škol, které se 24. května představí veřejnosti v rámci celostátního happeningu ZUŠ Open, projektu Nadačního fondu Magdaleny Kožené. Žáci i pedagogové této školy se chtějí předvést v tom nejlepším světle - veřejnost zve k účasti ředitel František Zima.

Foto: ZUŠ OPEN (archiv)

Celostátní happening základních uměleckých škol ve veřejném prostoru - ZUŠ OPEN - se koná letos i v Dobrušce.

Článek

Jaký program na 24. května připravujete? 

Celostátní happening základních uměleckých škol ve veřejném prostoru se koná letos i v Dobrušce, a to ve čtvrtek 24. května a nejen v Kině 70. V dopoledních hodinách zahraje školní kapela Vladimíra Tošovského v Kině 70 pro školy, které hlediště velkého sálu zaplní v rámci hodinového vystoupení od 8.15 a od 11 hodin.

V odpoledních hodinách je plánovaný doprovodný program k výstavě výtvarného oboru v dobrušské městské knihovně (od 15 hodin), která se zde koná po celý měsíc květen.

A v případě pěkného počasí se před dvouhodinovým koncertem školní kapely od 17 hodin v Kině 70 rozezní tóny hudby i před samotným Společenským centrem již od 16 hodin.

Budete mít v zásobě i nějaké překvapení či netradiční vystoupení?

Pro nás je netradiční tato akce jako taková a hlavně její mediální podpora. Zviditelnění práce a aktivit ZUŠ v rámci celorepublikové mediální kampaně. Vloni se konala 30. května. Daří se v ní prezentovat celou šíři umění a života uměleckých škol mimo obvyklý rámec a prostory škol.

Například vystoupení venku před kinem je pro nás ve zcela výjimečném prostředí, kde se na své vystoupení těší i tanečnice našeho tanečního oboru.

Chtěli bychom celý den pojmout tak nějak slavnostně, hudebně, a jsme moc rádi, že se této akce dobrušské základní školy zúčastnit chtějí, i když to neměly ve svých celoročních plánech.

Kolik žáků (popř. pedagogů) vaší školy a z jakých oborů se během dne představí?

Během dne se představí všechny obory naší školy, ne všechny najednou, ale i tak půjde o částečné skloubení jejich práce - výtvarný obor spolu s hudebním v dobrušské městské knihovně, taneční obor spolu s hudebním před Kinem 70, kam se možná včlení i obor dramatický.

Srdečně všechny zveme. Přijďte nasát umělecké zážitky od našich dětí a učitelů!

Reklama

Výběr článků

Načítám