Hlavní obsah

Do klatovského kulturního domu se přišly pobavit dvě stovky seniorů

Novinky, Hana Jakubčíková Sádlíková

Velký sál kulturního domu v Klatovech se stal v úterý 18. února dějištěm maškarního plesu pro seniory. Na tradiční akci se přišlo pobavit na dvě stě seniorů. Na zahájení plesu se dostavil i místostarosta Klatov Ing. Martin Kříž a ředitelka Městského ústavu sociálních služeb Bc. Alena Kleinerová.

Foto: Hana Jakubčíková Sádlíková

Na snímku členky klatovského Klubu seniorů se svou vedoucí Ing. Hanou Hůlovou (uprostřed)

Článek

„Těší mě, že jste se v takovém množství dostavili na maškarní ples klatovských seniorů. Budu ráda, když se budete dobře bavit, zazpíváte si, zatancujete. Zvlášť chci vyzdvihnout seniory, kteří se oblékli do masek a podpořili náš maškarní bál,” řekla na úvod vedoucí Klubu seniorů Ing. Hana Hůlová.

Dnes se odvažte, hrajeme pro vás, popřáli muzikanti 

„Dnes tady děláme tradiční ples pro klatovské seniory. Já jen pokračuji v tom, co začala Věra Heřmánková před mnoha lety. Je už zafixované, že zjara je to masopustní merenda a na podzim ples seniorů. Účast je hojná a kapely AKORD a DIADÉM špičkové! Muzikanti hrají písničky, které všichni známe, takže ani se lidem v těch 18 hodin nechce domů. Dnes tady máme i návštěvu, naše kolegy seniory z Domažlic, kteří si pro nás připravili dvě vystoupení. U nás v klubu byli už mnohokrát a máme s nimi velmi dobré vztahy. Těší mne, že i letos se na zahájení přišel podívat místostarosta Martin Kříž a ředitelka Městského ústavu sociálních služeb Alena Kleinerová,” uvedla Hana Hůlová.

„Je určitě dobře, že se naši senioři umí bavit a nedělají jenom činnost ve svém klubu, a že se tady v masopustním období každoročně sejdou. Někteří si obléknou i masky; to je třeba zvlášť ocenit. A je dobře, že to takhle dělají, že si umí ze sebe udělat i trochu legraci, že se tady dobře baví. Tento ples seniorů se tady koná roky a pokud jsem v Klatovech, snažím se vždy mezi naše seniory přijít a ples zahájit,” řekl místostarosta Klatov Ing. Martin Kříž.

Na ples zavítala i Bc. Alena Kleinerová, ředitelka MěÚSS Klatovy. „Klub seniorů je jednou z našich organizací, kterou spravujeme už několik let, a zrovna dnes jsme na maškarním plese seniorů, který je tradiční akcí. Většinou tu mívají i hosty, jako německé kolegy seniory, nebo seniory z Domažlic, kteří na této akci dnes vystupují. A ještě jedna zajímavá věc - této akce se účastní i naši klienti z Domova pro seniory v Újezdci a Domova pro osoby se zdravotním postižením. Těší mne dnešní hojná účast,” řekla Alena Kleinerová.

Nejhezčí maskou byl vánoční stromeček 

Do klatovského Klubu seniorů chodí Jarmila Poláková z Klatov už roky. „Já zažila ještě plno let i paní Heřmánkovou, takže už to bude možná patnáct let. Dnes se účastním našeho tradičního maškarního plesu, na který jsem si samozřejmě připravila masku. Jsme čtyři kamarádky a oblékly jsme se za vánoční stromeček, v loňském roce jsme byly za mochomůrky.

Na maškarním plesu za paní Heřmánkové bývalo daleko víc masek. Ty starší dámy byly šikovné a dost se strojily. No a teď, když jsme vedení klubu převzaly my mladší, tak kvůli nám se nikdo strojit nechce. Ale přesto se tady bavíme velmi dobře. Klatovští senioři jsou určitě rádi, že se maškarní ples koná, že se sejdou, popovídají, zatancují. A také že se mají kde pobavit, protože někteří už nemají partnera, tak se jim večer na normální ples nechce, takže tady si to opravdu užijeme,” popsala s úsměvem paní Jarmila.

Reklama

Výběr článků

Načítám