Hlavní obsah

Do Kadaně zvou soutěživé, kteří nezkazí legraci

Novinky, Václav Vlasák

Kdo se nebojí, má rád legraci a ví něco o životě Maxipsa Fíka, může 31. května s dalšími kamarády vybojovat prestižní pohár.

Foto: Václav Vlasák

Maxipes Fík čeká na start závodu.

Článek

Maxipes Fík se „narodil“ v Ahníkově u Kadaně, kde žil jeho duchovní otec Rudolf Čechura. Tato obec ale už dávno zmizela, a tak svoje narozeniny slaví každý rok v Kadani. Součástí letošních oslav Narozenin Maxipsa Fíka bude opět „Mistrovství světa ve skoku pro něco v Kadani“, které se uskuteční 31. května od 10.00 hodin v okolí řeky Ohře.

Je to výzva pro všechny nebojácné, kteří mají rádi zábavu. Určitě si ji užijí dost a dost. Stačí jen dát dohromady čtyřčlenné družstvo (min. 1 dospělý a min. 1 dítě od 7 do 15 let včetně) a pak stačí se jen včas přihlásit v Turistickém informačním centru Kadaň, Jana Švermy 7 (tel.: 474 319 550), kde obdržíte další informace.

Startovné za družstvo je 100 Kč. Přihlášky se budou přijímat do 23. května 2014 do 16.00 hodin. Kapacita účastníků je omezena (min. 5, max. 15 družstev), proto je lépe s přihláškou moc neotálet. Na účastníky bude čekat několik disciplín: mazlení s Broučky, porcování vorvaně, vědomostní soutěž o Fíkových kamarádech, sucholyže a skok pro něco.

Družstva na 1. až 3. místě získají poháry, diplomy a bonusové poukázky, ostatní účastníci pak diplomy a upomínkové předměty. Detaily jednotlivých disciplín se účastníci dozví vždy před zahájením příslušné soutěže. Povinné vybavení: týmový dres - vlastní výroby (např. tričko s označením), fantazii se v tomto případě meze nekladou. Doporučené vybavení: sportovní oblečení, sportovní obuv, ručník, náhradní oblečení. Organizátor zajistí vodácké přilby, plavecké vesty a plavidla.

Účastníci se zúčastní soutěže na vlastní zodpovědnost, pořadatel však bude věnovat otázce bezpečnosti maximální možnou pozornost. Na bezpečnost účastníků bude dohlížet Jednotka požární ochrany města Kadaně a Městská policie Kadaň.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám