Hlavní obsah

Do Expozice Karla Kryla bude 17. listopadu vstup zdarma, volný vstup bude i na šansonový koncert

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Volný vstup bude po celý pátek 17. listopadu do Expozice Karla Kryla, která sídlí v samém centru Kroměříže. V rámci tradiční pietní vzpomínkové akce Světlo pro Kryla spojené s výročím sametové revoluce mohou návštěvníci zapálit svíčku a k tomu navštívit i šansonový koncert.

Foto: Robert Rohál

Novinkou bude výstavka nosičů Karla Kryla a Marty Kubišové z produkce Supraphonu.

Článek

Koncert, který organizátoři (Dům kultury Kroměříž) nazvali Šansony a verše, proběhne od 17 hodin v sále Klubu Starý pivovar. Útulný sálek, který je de facto domovskou scénou Divadelního spolku Kroměříž, se nachází v prvním patře Starého pivovaru, tedy přímo nad expozicí.  

A jaký bude program tohoto poetického podvečera? Moderátorka Romana Blažková, členka Divadelního spolku Kroměříž, uvede dnes už známého televizního herce Jiřího Bartoně, který představí jak svůj šansonový repertoár, tak verše Karla Kryla. Na klavír ho doprovodí konzervatorista Michal Pospíšil. Také na tuto akci je vstup volný.

Součástí prohlídky Expozice Karla Kryla bude i novinka v podobě výstavky hudebních nosičů Karla Kryla a Marty Kubišové, které vydal Supraphon. Oba zpěváky spojuje nejen generační sepětí, ale i podobný osud.  

Průběh akce Světlo pro Kryla:

9.00 – 17.00 hodin – vstup do expozice zdarma, možnost uctít památku 17. listopadu a připomenout si historické chvíle vztahující se k tomuto dni zapálením svíčky a také připomenutím památky Karla Kryla

17.00 – 18.30 hodin – poetický podvečer Šansony a verše v sále Klubu Starý pivovar (účinkují Jiří Bartoň, Romana Blažková a Michal Pospíšil)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám