Hlavní obsah

Do Brna zavítala se svými snímky National Geographic Society

Novinky, Jiří Smutný

Zoologická zahrada města Brna, její odloučené pracoviště na Radnické č. 6 v centru města, nabízí milovníkům divoké přírody výstavu světoznámé společnosti National Geographic. Otevřeno je denně od 10.00 do 18.00 hodin až do 31. října.

Foto: National Geographic

Jeden ze snímků NGS

Článek

Společnost National Geographic Society vznikla v roce 1888. O tři roky později byla uveřejněna první fotografie. Dnes patří k nejlepším fotografům společnosti například Chris Johns, Robert B. Haas, Michael Nichols nebo Bill Curtsinger.

„Velkou ironií fotografování je, že při pohledu hledáčkem objevíme něco, co jsme při pohledu pouhým okem neviděli. Tak je tomu i s leteckou fotografií. Z prvotřídní vyhlídky z paluby létajícího stroje zachycuje objektiv to, co nám může být důvěrně známo svým obsahem, avšak zcela cizí z hlediska perspektivy,“ říká spoluautor brněnské výstavy Robert B. Haas.

Vstupné činí 50 korun, zlevněné 20, rodinné 120 korun. Prohlídková trasa trvá asi 1,5 hodiny, celkem je exponátů šedesát. Některé jsou uloženy vodorovně, tedy tak, jak je viděl autor z vrtulníku nebo z malého letadla značky cessna.

Reklama

Výběr článků

Načítám