Hlavní obsah

Do Bohumína letos dorazí hudební hvězdy, mezi nimi Dara Rolins a Janek Ledecký

Novinky, Lucie Balcarová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I menší město se může stát zastávkou velkých hudebních jmen. Pro Bohumín to letos platí stoprocentně. Už v dubnu tu vystoupí s akustickým turné Janek Ledecký, v červnu se jako hlavní hvězda městských slavností představí Dara Rolins. Koncert ve městě připravuje i Poetika, Pokáč či David Stypka.

Foto: Pavel Čempěl

Městské slavnosti v Bohumíně si každoročně nenechá ujít několik tisíc lidí.

Článek

Kulturní agentura K3 Bohumín, která se stará o volnočasové vyžití obyvatel, se letos při sestavování hudebního programu vytáhla. Podařilo se jí do města přilákat skutečné celebrity v oblasti populární hudby.

„Janek Ledecký na jaře absolvuje turné, na němž posluchačům přehraje své písně v akustických aranžích. Nebudou chybět jeho největší hity, dojde samozřejmě i na skladby od jeho původní kapely Žentour a pár coververzí hudebníkových největších vzorů,“ uvedl ředitel K3 Bohumín Karel Balcar.

Koncert se uskuteční v neděli 26. dubna od 19 hodin v kinosále. Vstupné se pohybuje v rozmezí od 450 do 490 korun.

„Kátrojka“ už odtajnila i jednu z letošních hvězd bohumínských městských slavností. Bude jí Dara Rolins. Skutečná star česko-slovenského šoubyznysu prošla od dětského hitu "Zvonky štěstí" v průběhu své kariéry snad všemi etapami, jaké si jen umělec může představit.

Její aktuální kariéra s R tvorbou je více než úspěšná a své největší hity zazpívá i Bohumíňákům. Program na městských slavnostech doplní David Stypka či písničkář Pokáč, jenž se doprovází na kytaru a ukulele a sází na ironii, sarkasmus a nadsázku.

„Jeho texty jsou originální a vtipné, stačí si pustit například song Mám doma kočku nebo skladbu s názvem Písnička, kterou nazpíval s Pavlem Caltou,“ míní Balcar. Program slavností pak doplní ještě Poetika, jejíž hit Zkouším žít má na Youtube neuvěřitelných 6,3 milionu zhlédnutí.

Zatímco hudební program na jaro a léto už je hotový, druhá polovina roku se teprve rýsuje. K3 aktuálně sestavuje atraktivní playlist pro adventní koncerty, rozsvěcení vánočního stromu i štědrovečerní setkání. I na nich se mohou Bohumíňáci těšit na populární hitmakery.

„Jejich jména zveřejníme až po podpisu smlouvy. Kromě známých tváří bychom letos také rádi podpořili začínající a místní umělce, proto zvažujeme, že vůbec poprvé do našeho dlouhodobého programu zařadíme koncert regionálních kapel,“ dodal Balcar.

Reklama

Výběr článků

Načítám