Hlavní obsah

Dny otevřených dveří na hodonínské průmyslovce i letos doprovodí Kapka fyziky a Roboti

Novinky, Jana Slováková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dny otevřených dveří se uskuteční v pátek 6. prosince a v sobotu 7. prosince na Střední škole průmyslové a umělecké v Hodoníně. V hlavní roli budou tentokrát dva technické obory: Stavebnictví a Technické lyceum, jejichž studenti mají své království v Brandlově ulici.

Foto: Jana Slováková

Dny otevřených dveří na hodonínské průmyslovce se konají v pátek 6. prosince a v sobotu 7. prosince 2019

Článek

Máte dítě v deváté třídě a nevíte, jaká střední škola by pro něj byla nejlepší? Přijďte si prohlédnout hodonínskou průmyslovku za jejího běžného chodu. Rádi vás tu přivítají, stejně jako každoročně i absolventy, kteří si chtějí prohlédnout místo svého studia a připomenout si svá studentská léta. Budovou vás budou provádět sami studenti, spatříte zákoutí, která běžný kolemjdoucí nikdy neviděl.

Zeptáte se studentů na jejich studium na škole. Nasajete atmosféru školy přímo na místě. Přisednete si do středoškolských lavic a třeba se i naučíte něco nového...

A co letos uvidíte? V pátečním dopoledni navštíví hodonínskou střední školu žáci okolních základních škol na Kapku fyziky. Je to otevřená fyzikální laboratoř s pokusy, které nepředvádí žákům kantor, ale přímo studenti Technického lycea.

Taky se předvedou roboti sestavení a naprogramovaní středoškolskými studenty. Nesmí chybět ani živá ukázka 3D tisku na školních 3D tiskárnách. Zkrátka na své si přijdou nejen zájemci o studia na zdejší škole, ale i milovníci fyziky a techniky.

Pro přijetí ke studiu na technické obory Stavebnictví a Technické lyceum je podmínkou úspěšné složení centrální přijímací zkoušky z matematiky a českého jazyka. Oba studijní obory jsou čtyřleté, zakončené maturitní zkouškou.

Akce se koná v pátek 6. prosince od 8.00 do 17.00 hodin a v sobotu 7. prosince 2019 od 8.00 do 11.00 hodin.

Další informace na webu školy: www.prumyslovka.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám