Hlavní obsah

Dny Karviné přilákaly na bohatý program tisíce návštěvníků

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tradiční Dny Karviné proběhly opět na třech hudebních scénách ve městě, a to ve dnech 14. a 15. června. Stejně jako předchozí ročníky nabídly bohatý kulturní zážitek pro všechny věkové kategorie.

Foto: Milan Haluška
Článek

Pátek 14. června začal pouze na jedné scéně, která byla na Masarykově náměstí. Jako první se představil Banjo Band Ivana Mládka, poté zazpívali vokalisté ze slovenské skupiny Fragile, své největší hity zahrála divákům i kapela Mňága a Ždorp a potěšil i Petr Kotvald. První den Dnů Karviné uzavřela diskotéka na náměstí s laserovou show.

Sobota 15. června začala na hlavním nádraží, kde přijel historický parní vláček, na který se děti vždy každým rokem těší. Ten je zavezl z hlavního nádraží do Petrovic u Karviné a poté na staré nádraží v Karviné-Novém Městě. O atmosféru ve vlaku se starali pistolníci a různé pohádkové bytosti. Poblíž starého nádraží byly pro děti připraveny různé soutěže na stanovištích a k dobré náladě vyhrávala country kapela Šviháci.

Hudební scény na náměstí, v letním kině a u restaurace Oáza se naplno rozezněly odpoledne. Náměstí začalo cimbálovou muzikou Friš, vystoupili tanečníci z taneční školy Nicola's Dance Unico, děti z místního oddílu juda, zahrál reprezentační orchestr Euroregionu Silesia a své akrobatické kousky představil Cirkus trochu jinak. 

Letní kino lákalo na vystoupení kapely Mandrage, Memphis a Charlie Straight. Prostranství u restaurace Oáza zase patřilo country kapelám. Probíhal tam totiž další ročník soutěžní přehlídky folkových, country a trampských kapel. Hostem byl Jan Vančura se skupinou Plavci.

Vyvrcholení letošních Dnů Karviné proběhlo na náměstí, kde karvinský dechový orchestr Májovák zahrál slavnou kantátu Carmina Burana. Na pódiu vystoupilo kolem 160 umělců, kteří tuto nádhernou skladbu zahráli famózně. Po koncertu následoval závěrečný ohňostroj.

Reklama

Výběr článků

Načítám