Hlavní obsah

Dlouhá noc v Ludvíkově slibuje netradiční koňské dostihy, plavání na suchu i melouniádu

Novinky, Lenka Gulašiová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Ludvíkově se v sobotu 18. srpna uskuteční 12. ročník Dlouhé noci aneb Ludvíkovského letního srandování. Akce plná netradičních soutěží pro dospělé i děti, kterou pořádá Spolek Přátelé Vrbenska společně s obcí Ludvíkovem a Autokempinkem Dolinou, potrvá od 14 hodin až do půlnoci a možná i déle.

Foto: Archiv Spolku Přátelé Vrbenska
Článek

„Vstupné je dobrovolné. Ale kdo bude chtít, může si za 30 korun koupit hřebík a přibít na kmen stromu štěstí lístek se svým jménem a přáním,“ uvedl Karel Michalus, předseda Spolku Přátelé Vrbenska, a dodal, že kmen stromu štěstí je už z předchozích ročníků z velké části plný zatlučených hřebů.

„K tomu dotyčný obdrží los s možností výhry v podobě automatické pračky a dalších hodnotných cen a navíc získá oprávnění zúčastnit se všech pořádaných atraktivních soutěží.“

Na dospělé podle jeho slov čekají hned dvě, a to netradiční dostihy koní a plavání na suchu. „Dokážeme, že plavat lze i bez vody,“ usmívá se tajuplně a o unikátních soutěžích odmítá prozradit cokoliv bližšího. Snad jen to, že vítěze čeká odměna v hodnotě tisíc korun.

Organizátoři však nezapomínají ani na děti, které si mohou vyzkoušet létání s UFO, běh žabáků nebo oblíbenou melouniádu, při níž musejí soutěžící spořádat díl melounu s rukama za zády.

„Od 14 do 16 hodin budou losovány soutěže a hry jednotlivců a finálových týmů. Od 16 do 17.30 se uskuteční finále o věcné ceny,“ přiblížil program s tím, že v něm nebude chybět ani virtuální realita, skákací hrad, vystoupení dětské taneční skupiny i hry soutěže jednotlivců, párů a skupin o exkluzivní ceny a další atrakce. „Večerní zábavu zajistí vystoupení krnovské skupiny Lovci Nedvědů, potom bude hrát vynikající skupina Fiha z Ostravy,“ upřesnil Karel Michalus s tím, že na akci bude vystupovat i kapela Kompromis.

„Dlouhá noc, u jejíhož zrodu stál předseda Spolku Přátelé Vrbenska Karel Michalus, se u nás koná od roku 2007. Vznik nové tradice jsme uvítali, ty původní z naší oblasti po válce vymizely,“ informovala starostka Ludvíkova Dana Selingerová.

„Akce je určena nejen našim občanům, ale také turistům, kteří si Dlouhou noc v Ludvíkově a její netradiční soutěže oblíbili. Díky tomu, že se Ludvíkovské letní srandování pokaždé koná v srpnovém termínu, je ideální příležitostí pro to, aby si dovolené a prázdniny zpestřili nejen náhodní návštěvníci našich hor, ale i ti, kteří v Jeseníkách tráví delší čas. Těch sem ostatně přijíždí poměrně dost, vždyť v naší obci se třemi stovkami obyvatel jsou čtyři stovky ubytovacích lůžek, jejichž obsazenost je v létě i zimě poměrně vysoká,“ pokračuje Dana Selingerová s tím, že Ludvíkov je typicky turistická obec.

„Není se čemu divit. Největšími devízami jsou nádherná příroda Chráněné krajinné oblasti Jeseníky a strategická poloha obce vzdálené 2 kilometry od Karlovy Studánky a 6 kilometrů od Pradědu, nejvyšší hory Jeseníků. Mnoho krásných míst a turistických cílů, například Sovinec, Rejvíz a bruntálský zámek, je i v okruhu do 20 kilometrů,“ zve starostka k návštěvě Ludvíkova, v němž od roku 1989 vyrostlo množství penzionů, je zde kvalitní autokemp i dětský tábor.

Reklama

Výběr článků

Načítám