Hlavní obsah

Dívku srazil automobil

Novinky, Pavel Jaňurek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Desetiletou dívku srazil automobil. Stalo se tak ve středu 1. června před 16. hodinou ve Fulneku na Novojičínsku. Na pomoc dívce vyjela záchranná služba a vzlétl také vrtulník Letecké záchranné služby z Ostravy.

Foto: Záchranná služba MSK

Ilustrační fotografie

Článek

Desetiletá dívka byla podle svědků několik minut v bezvědomí, s posádkou záchranářů později komunikovala.

"Zasahující lékař prvotním vyšetřením zjistil vážné poranění dolní končetiny, vyloučit nebylo možno ani poranění mozku. Stav vědomí pacientky se znovu zhoršil a lékař byl nucen zajistit její dýchací cesty; dívka byla připojena k přístrojem řízenému dýchání. Záchranáři dívku uložili do vakuové matrace, ošetřili zraněnou končetinu, podali léky a připravili postiženou na transport do nemocnice," informoval o stavu dívky PhDr. Lukáš Humpl, tiskový mluvčí záchranné služby.

"Letečtí záchranáři přistáli na hřišti, kde si pacientku převzali do své péče a zajistili její rychlou přepravu na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě. Do péče tamních lékařů byla předána před sedmnáctou hodinou," doplnil Humpl.

Reklama

Výběr článků

Načítám