Hlavní obsah

Dívčí válka v Galerii Harfa

Novinky, Petr Mráček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na Letní scéně v pražské Galerii Harfa se v úterý 2. července konala 100. repríza známé hry Františka Ringo Čecha Dívčí válka, v podání divadla Artur.

Foto: Petr Mráček

Jaroslav Šmíd - Božský Lumír

Článek

Legendární komedie Františka Ringo Čecha Dívčí válka se za dobu své existence dočkala více než 3000 repríz.

Ve zpracování divadla Artur, se včera dočkala 100. reprízy. Toto natudování však ctí genialitu originálu, v novém mladém složení - Jindra Kriegel jako Přemysl srší humorem a originalitou (parodie na striptýz, střílení z luku...), Miroslav Šimůnek v roli panice Ctirada je pro diváky přitažlivý a roli hraje s nadsázskou sobě vlastní. Lukáš Langmajer -  Bivoj, Václav Upír Krejčí (hrající dvojroli) či Jaroslav Šmíd alias Božský Lumír jsou soudržnou partou, která dokáže do hry vložit i současné dění v šoubyznysu (viz poznámka o Ivetě Bartošové či Ornelle Štikové) a diváci vše přijímají s nadšením.

Oproti mužské sestavě stojí dámská v čele s Vlastou, kterou hrála skvělá Pavlína Mourková. V dalších rolích hrály Veronika Nová a Bára Mottlová, které Vlastu svými rolemi Šárky a Kazi příjemně doplnily. Čtveřici žen doplnil Václav Upír Krejčí, který získal publikum při každém svém vstupu na jeviště.

Celé představení bylo sehrané, plné humoru, proto není divu, že sám autor posvětil toto profesionální zpracování autorským souhlasem.

Na Letní scéně Galerie Harfa se bude Dívčí válka hrát letos ještě sedmkrát. Přijďte se tedy podívat na legendu o Přemyslovi, Vlastě, Bivojovi a dalších a na věčný boj mezi mužem a ženou trochu z jiného úhlu. Rozhodně nebudete litovat a příjemně se pobavíte.

Reklama

Výběr článků

Načítám