Hlavní obsah

Divadlo Spejbla a Hurvínka chystá spoustu překvapení

Novinky, Petr Mráček

Divadlo Spejbla a Hurvínka chystá na podzim pro příznivce spoustu zajímavých akcí. Na co se mohou návštěvníci těšit, prozradilo divadlo spolu s Hankou Křížkovou, Leonou Machálkovou, Milanem Peroutkou, Lucií Vondráčkovou a prezidentkou NF Kapka Naděje Vendulou Pizingerovou na tiskové konferenci.

Foto: Petr Mráček

Křest CD Taťuldo, zhasni!

Článek

Ta se uskutečnila v prostorách Divadla Spejbla a Hurvínka 15. října. A na co se mohou diváci těšit? Třeba na obnovenou premiéru představení Past na Hurvínka, nové CD Taťuldo, zhasni! nebo účast paní Kateřiny v anketě Zlatý Ámos. Světlo světa spatřily také plány na oslavy 100. narozenin pana Spejbla na jaře 2020.

Od soboty 12. října mohou diváci od čtyř let zhlédnout novou hru na motivy legendárního představení Miloše Kirschnera a Vladimíra Straky Past na Hurvínka.

„Rozhodli jsme se zprostředkovat divákům obnovenou hru s detektivní zápletkou, tentokrát v režii Ondřeje Lážnovského. Představení nastudovali služebně nejmladší členové souboru divadla. V roli Spejbla a Hurvínka se představí právě Ondřej Lážnovský,“ uvedla Denisa Kirschnerová, ředitelka Divadla Spejbla a Hurvínka. V této hře budou diváci sledovat pátrání Hurvínka po jeho ztracené koloběžce a kromě napětí nebude nouze ani o legraci.

Nové CD autorky Denisy Kirschnerové se na trh dostává v těchto dnech. Na tiskové konferenci jej do života uvedla řada známých osobností. Nechyběly zpěvačky Hanka Křížková, Leona Machálková, Lucie Vondráčková, zpěvák a herec Milan Peroutka a prezidentka NF Kapka Naděje Vendula Svobodová.

Jedná se o další CD z řady „báječné objevy“, tentokrát věnované žárovce, které napsala Denisa Kirschnerová v režii Mikiho Kirschnera s hudbou Jana Lstibůrka. Dozvíme se v něm, co všechno způsobí u Spejblů prasklá žárovka a jak se díky tomu seznámíme s vynálezci, jako byli Thomas Alva Edison, František Křižík či Nikola Tesla.

„Nikdy nezapomenu na Spejblovu řáďáckou větu o tom, jak chytil u splavu chrousta. Měli jsme ji u babičky na LP desce a byla už úplně poškrábaná, jak jsem si ji pouštěla stále dokola. A nyní, po téměř pětatřiceti letech nemůžu na křest nového CD Spejbla a Hurvínka nepřijít. Jsem zároveň moc ráda, že je můžu představit svým dětem,“ řekla populární zpěvačka a herečka Lucie Vondráčková.

Již teď lze zájemce pozvat na zahájení oslav 100. narozenin pana Spejbla, které se bude konat 23. dubna 2020 v podvečer v Paláci Lucerna za účasti mnoha gratulantů z řad známých osobností. Spolu s panem Spejblem slaví i divadlo 75 let svého působení v Praze, Žeryk a Mánička 90 let, a proto je na celý rok připraveno velké množství akcí.

Reklama

Výběr článků

Načítám