Hlavní obsah

Divadlo Semafor tleskalo ve stoje Fantomu opery Radimu Schwabovi

Novinky, Petr Mráček

V sobotu 17. května se v pražském divadle Semafor uskutečnil koncert Radima Schwaba a jeho hostů. Reakce publika nebraly konce. Koncert si nenechali ujít například Václav Hybš s manželkou, či Miriam Landa.

Foto: Petr Mráček

Radim Schwab na svém koncertě v divadle Semafor

Článek

Velký vzrůstem, hlasem i talentem, takový je nevyšší český zpěvák a herec (198 cm) Radim Schwab. Nový český Fantom opery, tedy lépe řečeno jeden z protagonistů nového, hudebního projektu producenta Františka Janečka. Kromě toho dokázal na svém koncertu Amoroso, který nesl stejný název, jako jeho první CD, které mu vloni pokřtila i Lucie Bílá, roztančit plný sál divadla novou písničkou s textem Jana Krůty Láska není fér…

Než se Radim Schwab, který není v českém showbyznysu rozhodně žádným nováčkem - za sebou má řadu muzikálů, včetně rolí s Lucií Bílou v Ta Fantastice - vrhne naplno na zkoušení Fantoma Opery, chtěl stihnout ještě koncert a aspoň částečné přípravy na novou desku.

„Až začneme naplno zkoušet, nebudu mít čas ani energii na nic nového. Fantom opery je úžasné, ale velmi náročné dílo. Vždycky mě ale bavily velké výzvy a jsem nesmírně rád, že mi František Janeček dal tu příležitost. Moc mě těší, že se budu potkávat s profesionály, kdy výjimkou není ani moje kolegyně, která bude hrát Christine Michaela Gemrotová,“ řekl Radim Schwab.

Právě operní diva Michaela Gemrotová s úžasným školeným a zvonivým hlasem zazpívala mimo jiné na koncertu Amoroso duet se Schwabem, právě ze slavného muzikálu, který bude mít v Praze svou světovou premiéru.

Na pódiu se pak prostřídala i Klárou Volšovskou a hostem byl i semaforský principál Jiří Suchý. Ten všem dokázal, že ani ve svém již zralém věku neztrácí energii, ani smysl pro humor.

„Jsem velmi rád, že pan Suchý na koncert přišel, a že si i se mnou zazpíval. Je to pro mě ctí. Byl to pro mě zážitek, stejně jako celý koncert. Publikum bylo fantastické a opravdu jsme si to užívali všichni. Jsem rád i za to, že se mi závěrečnou písničkou Láska není fér, podařilo celý sál roztančit a roztleskat. To pro mě bylo opravdu asi to nejvíc,“ podotkl mladý, urostlý zpěvák, který prý i podle mnohých znalců, patří vizáží k nejkrásnějším fantomům na světě. Díky své velké postavě a silnému hlasu patří i k lidem, kterým je, i když velmi útulný, ten semaforský sál prostě malý.

V současné době stále zpěvák účinkuje v muzikálu Mata Hari a už nyní přemýšlí o malém Vánočním turné, které by rád absolvoval s některou ze svých pěveckých kolegyň.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám